Politiet kunne ikke have forhindret machete-morder

Den britiske regering forsvarer politiets sikkerhedstjeneste

Britisk regering mener ikke, at den mistænktes færd kunne have været hindret. (Foto: The Sun)
Britisk regering mener ikke, at den mistænktes færd kunne have været hindret. (Foto: The Sun)

Den britiske sikkerhedstjeneste er blevet kritiseret for at overse ekstremistiske tegn fra machete-morderen, der myrdede en soldat på åben gade i London.

Men regeringen forsvarer nu sikkerhedstjenesten, skriver BBC. Ifølge regeringen er det umuligt at kontrollere alle borgere hele tiden.

Se også: PET om terrorangreb i London: Det samme kan ske i Danmark

- Parlamentsmedlemmerne vil lave en undersøgelse af, hvad sikkerhedstjenesten vidste besked om. Men eksperter forklarer, hvor svært det er at kontrollere alle i et frit samfund, siger Eric Pickles fra Parlamentet.

Se også: Heltinde til machete-mordere: I vil tabe

Den mistænkte, Michael Adebolajo, har været en del af det ekstremistiske miljø inden for islam. Kort tid efter drabet sagde Michael Adebolajo, at han havde udført angrebet på soldaten, fordi britiske soldater hver dag slår muslimer ihjel.

Tegnene var for anonyme
- Jeg formoder, at disse folk kommer fra en lille gruppe uden nogle vigtige oversøske forbindelser eller nogle brede forbindelser i Storbritannien, som kunne fange sikkerhedstjenestens opmærksomhed mere, end de allerede gjorde, siger Richard Barrett, tidligere leder af terrorbekæmpelsen i efterretningstjenesten MI6.

Se også: Avis: Machete-morder identificeret

De tegn, som Michael Adebolajo har udvist, stammer blandt andet fra en islam-demonstration i 2007 mod en mand, der holdt et skilt med teksten 'korstog mod muslimer'. I demonstrationen stod den mistænkte tæt på den daværende leder af den forbudte islam-organisation al-Muhajiroun.