Rockere sigtes for hash-smugling

Sendte 350 kilo hash til Norge i autocamper

27 dage i varetægtsfængsel blev det i første omgang til for rockeren Brian Sandberg Jensen (Arkivfoto: Povl Olsen)
27 dage i varetægtsfængsel blev det i første omgang til for rockeren Brian Sandberg Jensen (Arkivfoto: Povl Olsen)
Det er lidt af en fangst, narkotikapolitiet i Norge og Danmark har gjort. 350 kilo hash blev 11. august beslaglagt i Norge, da det blev forsøgt indsmuglet i landet af et tysk ægtepar i en autocamper. I går blev en række danskere med tilknytning til rockermiljøet fremstillet i dommervagten og varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag smugleriet af de mange kilo hash fra Holland til Norge.

STOR AKTION
Blandt de sigtede er 42-årige Torben Kaj Aunsfeldt og 37-årige Brian Sandberg Jensen. Sidstnævnte røg i 'bad standing' hos Hells Angels i juli 1998, men er ifølge politiets oplysninger netop ved at blive optaget i HA igen.

Torben Kaj Aunsfeldt kaldes også Jazz Kaj og er fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Han har tidligere afsonet otte års fængsel for diverse narkohandler.

Sammen med fire andre personer i Danmark blev de anholdt tirsdag morgen under en storstilet politiaktion. 30 politibetjente deltog i aktionen, hvor bl.a. den enes sexklub på Østerbro blev ransaget, og en person blev anholdt i Nakskov. I Norge anholdt politiet også en håndfuld personer med tilknytning til smuglersagen.

To af de anholdte - Darko Barbovic og Dejan Gurguz - er af jugoslavisk herkomst, mens de andre anholdte har dansk oprindelse. Hos de anholdte i Danmark blev der ikke fundet narkotika, men bl.a. to pistoler, dyre smykker, ure til over 100.000 kroner, B&O-anlæg, to Mercedes biler og en BMW. Politiet havde i går travlt med at finde ud af, om det er stjålne effekter.

VARETÆGTS-FÆNGSLET
Torben Kaj Aunsfeldt, Brian Sandberg Jensen, Darko Barbovic og Dejan Gurguz blev alle varetægtsfængslede i 27 dage, de 13 i isolation. Michael Green blev varetægtsfængslet 13 dage i isolation, mens Bjarne Sandahl fik fortsat anholdelsen tre gange 24 timer.

Ingen af de seks anholdte har ønsket at afgive forklaring til politiet, og grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen