Straffet nazist medlem af Bandidos

Skidt fyr skifter broderskab: 34-årige Thomas Nakaba har byttet hagekorset ud med den gule mexicaner

Her er Nakaba efter forvandlingen til Bandidosrocker (Foto: Johnny Frederiksen)
Her er Nakaba efter forvandlingen til Bandidosrocker (Foto: Johnny Frederiksen)
Han blev betragtet som en af landets mest berygtede nazister. Han deltog i nazi-marcher i ind- og udland og har siddet i fængsel for at have afsendt brevbomber med politisk motiv.

Men nu har den 34-årige Thomas Derry Nakaba søgt fra ét broderskab til et andet og har udskiftet hagekorset med rockergruppen Bandidos' logo, den gule mexicaner.

For tre-fire uger siden blev han fuldgyldigt medlem af Bandidos, erfarer Ekstra Bladet.

Og for nylig viste han sig for første gang frem i fuldt Bandidos-ornat foran snurrende tv-kameraer og fotografer.

'Fucking svækling
Det skete foran Østre Landsret, da Nakaba sammen med en flok brødre ankom på Harley-motorcykler. De parkerede deres kværne og marcherede derefter frem mod de politifolk, som bevogtede retsbygningen.

Bandidos-rockerne ville ind og overvære retssagen mod fire af deres kammerater, som er anklaget for blandt andet at have overfaldet en fængselsinspektør. Men de fleste rockere blev afvist af politiet i porten under henvisning til, at der i retslokalet kun ville være plads til få tilhørere, og at rockerne, hvis de ville ind, skulle smide vestene.

- Vi kommer stille og roligt, og så begynder I at svine os til. Du kan da sige det på en ordentlig måde i stedet for at stå og puste dig op, mand. Din fucking svækling, mand, lød det fra det nyslåede rockermedlem Nakaba, mens han kiggede op på en af politimændene. For Nakaba skiller sig ikke alene ud med en stor tatovering på halsen. Han er af statur en mindre herre i forhold til flere af sine rockerbrødre.

Dømt for brevbomber
Thomas Derry Nakaba har været medlem af det danske nazistparti DNSB og involveret i den ultravoldelige nazi-organisation Combat 18. I 1997 blev han dømt til otte års fængsel for sammen med to andre nazister at have afsendt brevbomber til England, stilet til en tv-værtinde, der var gift med en sort sportsstjerne, til en antifascistisk organisation og en nazi-gruppering, som var rivaler i forhold til Combat 18.

Skød politimand
Thomas Derry Nakaba sendte brevene fra en postkasse i Malmø, men Politiets Efterretningstjeneste lå i kølvandet på nazisten og fiskede brevene ud af postkassen. Det viste sig, at bomberne indeholdt harmløst øvelses-sprængstof, men Nakaba og hans kumpaner blev af retten dømt for at have handlet i ond tro, altså at de troede på, at brevbomberne indeholdt rigtigt sprængstof.
Da politiet i januar 1997 ville anholde i Nakaba i sagen om brevbomberne, skød nazisten og sårede en politimand. - Jeg troede, at det var de røde, forklarede han dengang til politiet.

I 2001, mens Thomas Derry Nakaba var på udgang fra fængslet, blev han stukket ned på Vesterbrogade i København. Overfaldet var så alvorligt, at han svævede mellem liv og død.

Kniven blev ført af en 25-årig mand fra det autonome miljø. Han blev siden dømt for overfaldet.

I dag står Thomas Derry Nakaba ifølge Ekstra Bladets kilder stadig meget højt på hadelisten hos de autonome. Flere kilder peger på, at det netop er frygten for endnu et autonomt hævntogt, der ligger bag Nakabas omvendelse fra nazist til Bandidos-rocker.

Thomas Derry Nakaba skulle angiveligt betragte sit nye rygmærke som en slags livsforsikring, der skal holde hævngerrige autonome på afstand.
1 af 2 Thomas Derry Nakaba var engang overbevist nazist (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Her er Nakaba efter forvandlingen til Bandidosrocker (Foto: Johnny Frederiksen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen