35-årig erkender attentatet mod Bandidos

35-årig mand deltog i sprængningen af Bandidos' hovedkvarter i Norge, hvor en tilfældigt forbipasserende blev dræbt

En 35 år gammel nordmand har erkendt, at han deltog i sprængningen af Bandidos' hovedkvarter i Drammen syd for Oslo i juni 1997.

Han siger, at attentatet blev udført sammen med en kammerat, og at det var bestilt af den 41-årige Hells Angels-præsident i Oslo, Torkjel 'Rotta' Alsaker. En tilfældigt forbipasserende blev dræbt.

Den 35-årige John Gerhard Berg fra Trondheim blev anholdt fredag. Under en politiafhøring søndag erkendte Berg, at han deltog i attentatet, ligesom han trak en 38-årig kammerat og den 41-årige HA-præsident med ind i sagen.

Bomben var placeret i en bil uden for Bandidos-hovedkvarteret i Drammen, og den 51-årige Irene Astrid Bækkevold blev dræbt, da hun sammen med sin mand passerede, netop som bomben eksploderede. Også manden blev kvæstet af bomben.

De Bandidos-medlemmer, der befandt sig i huset, slap med livet i behold. Bomben var så kraftig, at store dele af det område, hvor hovedkvarteret lå, blev lagt i ruiner.

Ifølge avisen VG har forsikringsselskaberne indtil videre udbetalt 272 millioner norske kroner (cirka 250 millioner danske kroner) i erstatning for skaderne.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen