Vi dræbte i selvforsvar

De to HA'ere, der blev dømt for planlagt likvidering, taler ud for første gang

De har aldrig fortalt deres historie før.

I mere end 17 år har de to fuldbyrdede Hells Angels-rockere René Nøddeskov Ludvigsen og Ole Bonnesen Nielsen været tavse som graven om detaljerne i det dobbeltdrab, som de begge fik 16 års fængsel for at have begået.

Nu har de valgt at stå frem og fortælle om deres rolle i forbrydelsen. Og om politiagenten Dan Lynges. - Jeg kan fuldstændig bekræfte hans forklaring. Vi var på Christiania sammen med Dan Lynge den aften i 1985. Og det var Ole og jeg, som skød. Men der var ikke tale om et planlagt drab. Vi skød i selvforsvar, siger den 41-årige René Nøddeskov Ludvigsen, der i HA går under navnet 'Ludvig'.

Den 42-årige Ole Bonnesen Nielsen - også kaldet 'Ost' - nikker samtykkende.

INGEN MASKER
Det er primært René Nøddeskov Ludvigsen, der fører ordet.

Han beretter, hvordan han, Ole Bonnesen Nielsen og Dan Lynge tog i byen sammen en aften kort før jul 1985.

Omkring klokken fire om morgenen trådte de tre rockerbrødre, der dengang alle var medlem af det senere Hells Angels South, ind på værtshuset Nemo på Christiania.

- Jeg bestilte en omgang. Ole og jeg drak øl, men det kan godt være, at jeg købte en vand til Dan, for han drak sjældent. Derefter satte vi os ved et bord i nærheden af baren.

'NU DØR JEG'
- Vi var ikke maskerede, og ingen af os bar handsker. I øvrigt var vi kørt til København i en gammel, blå Renault 4. Sådan havde vi nok ikke grebet det an, hvis vi havde planlagt en likvidering, siger René Nøddeskov Ludvigsen.

- Men vi var bevæbnede, det var vi altid dengang, tilføjer han.

Pludselig kom der uventede gæster på Nemo.

- Der kom tre mennesker ind ad døren. Den ene var Høvding. De stillede sig omkring os, og Høvding sagde: 'Lad os så se, hvad I har i lommerne', fortæller René Nøddeskov Ludvigsen og fortsætter:

- Den ene trak en pistol lige op i hovedet på mig. Jeg nåede at tænke, 'nu dør jeg', inden jeg selv trak og skød. Jeg ramte én i armen, og det var også mig, som ramte christianitten. Høvding ramte vi begge to.

- Jeg fyrede bare, til magasinet var tomt. Jeg ved ikke, om Dan var bevæbnet, men han skød i hvert fald ikke, konstaterer Ole Bonnesen Nielsen.

Umiddelbart efter stak de tre senere HA'ere af.

- Jeg tror, at Ole og jeg løb først, men vi mødtes alle tre ved indgangen og kørte mod vores klubhus i Snoldelev.

Midt i København satte vi Dan af, husker René Nøddeskov Ludvigsen.

- Pistolerne smed vi fra os på Christiania, tilføjer Ole Bonnesen Nielsen.

Kort efter blev 'Ost' og 'Ludvig' anholdt, men den tredje mand fandt politiet ikke.

'VI SKULLE KNALDES'
De to HA'ere fortæller stort set den samme historie om hændelserne på Christiania, som Dan Lynge fortalte Ekstra Bladet for snart et år siden. Og som han fortalte politiet i efteråret 1991.

Men det overrasker ikke René Nøddeskov Ludvigsen:

- Politiet kendte allerede historien dengang. De vidste, at Dan var med. De prøvede flere gange at slå en handel af med mig under afhøringerne. De placerede et billede af Dan Lynge foran mig og sagde, at vi kunne slippe med otte år, hvis jeg gav dem navnet på den tredje mand. Til sidst spurgte jeg, om jeg kunne få det skriftligt, men det var ikke muligt.

- Vi ville ikke stikke Dan, den slags gør man ikke, siger René Nøddeskov Ludvigsen.

Ole Bonnesen Nielsen og René Nøddeskov Ludvigsen sad begge fængslet i næsten 11 år, og de vil nu forfølge sagen.

- Hvis politiet har vidst det her siden 1992, vil jeg have draget dem til ansvar. De har holdt mig indespærret, og vi har begge to taget psykisk skade af at sidde inde. Med Dan Lynges oplysninger kunne min dom aldrig have været 16 år. Jeg har siddet inde for længe, siger René Nøddeskov Ludvigsen.

- Vi er jo ikke fuldstændig uskyldige, men det er min opfattelse, at vi bare skulle knaldes. Og vi undersøger nu, hvordan vi kan forfølge sagen, siger Ole Bonnesen Nielsen.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen