Amerikansk soldat tilstår massakre på 16 civile

Den amerikanske sergent Robert Bales undgår dødsstraffen ved at tilstå massemord

Den amerikanske sergent Robert Bales. (Foto: AP)
Den amerikanske sergent Robert Bales. (Foto: AP)

En 39-årig amerikansk soldat, der er sigtet for at have dræbt 16 civile afghanere sidste år, er parat til at tilstå forbrydelsen, hvis han til gengæld undgår dødsstraffen, oplyser Reuters.

Robert Bales, en dekoreret sergent med fire års tjeneste i Irak og Afghanistan, anklages for at have gennemført massakren i Kandahar-provinsen i marts 2012.

Bales’ advokat, Emma Scanlan, oplyser til Reuters, at forsvaret og anklageren har indgået en aftale, der betyder, at Bales idømmes fængsel på livstid, hvis han erkender forbrydelsen.

Anklageren er dermed parat til at droppe kravet om, at Bales kan idømmes dødsstraf.

Ifølge anklageren have Robert Bales drukket tæt med to andre soldater, før han forlod sin base i Kandahar-provinsen og kørte hen til en landsby, hvor han begik de første drab.

Han vendte derefter tilbage til lejren, hvor han sagde ’jeg har lige skudt nogle mennesker’ til en af sine drukkammerater. Derefter forlod han basen igen og fortsatte myrderierne.

Foruden de 16 drab er Bales også sigtet for seks drabsforsøg og syv overfald samt for at have indtaget narkotika og drukket alkohol.

Der er tale om den værste enkeltstående forbrydelse begået af amerikanske soldater i den over 10 år lange krig i Afghanistan.