Etbenet storsvindler snød krigsinvalid

Den falske elitesoldat Thomas Hvass-Skovlund fik i dag en ny dom for millionsvindel ved retten i Glostrup

Thomas Hvass-Skovlund har selv fået amputeret et ben. Nu skal storsvindleren afsone to domme på tilsammen fem et halvt års fængsel. (privatfoto)
Thomas Hvass-Skovlund har selv fået amputeret et ben. Nu skal storsvindleren afsone to domme på tilsammen fem et halvt års fængsel. (privatfoto)

Efter en ny dom i dag på to et halvt års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk, skylder den etbenede storsvindler og fup-soldat Thomas Hvass-Skovlund, 39, nu samfundet fem et halvt års fængsel, der skal afsones.

Thomas Hvass-Skovlund, der har løjet om en fortid som elitesoldat, snød en nu 26-årig krigsveteran for halvdelen af hans krigsskadeerstatning.

Den 26-årige mistede begge ben i Afghanistan og fik en erstatning på 4,2 millioner kr., som den invalide bedrager lokkede soldaten til delsvist at investere i et tvivlsomt ejendomsprojekt i 2010, hvor de sammen skulle købe, renovere og sælge lejligheder.

Begge skulle investere 2,13 millioner kr. Soldatens penge var ægte, men Thomas Hvass-Skovlund forfalskede dokumenter, der viste, at han havde stiftet firmaet og betalt sin andel på den fælles firmakonto. Derefter satte den 26-årige sin andel ind på kontoen, som viste sig at tilhøre Thomas Hvass-Skovlund personligt.

Brugte løs af krigsveteranens penge
Han brugte løs af krigsveterantens penge og nåede blandt andet at købe en bil, før Danske Bank indefrøs resten af pengene 1,47 millioner kr. Pengene står stadig i banken, men efter dommen i dag vil krigsveteranen nu få pengene udbetalt. Resten skal Thomas Hvass-Skovlund erstatte.

Han fik også et personligt lån på 66.000 kr. fra soldaten til en bil, som han aldrig købte. De penge skal Thomas Hvass-Skovlund også betale tilbage.

Thomas Hvass-Skovlund var kontaktperson for amputerede soldater på Rigshospitalet. Han har løjet sig til en karriere som Jægersoldat, hvor han mistede sit ene ben under et faldskærmsudspring. Dansk Handicapforbund smed ham ud af bestyrelsen i 2011, da løgnen om hans fortid som Jægersoldat blev afsløret.

Svindleren har ganske vist arbejdet fem år i Forsvaret, men aldrig som elitesoldat. Til gengæld har han tidligere gjort forretninger med IT-Factory svindleren Stein Bagger.

Sidste år blev Thomas Hvass-Skovlund idømt tre års fængsel i Østre Landsret for lignende svindel og dommen i dag på to et halvt års fængsel var en tillægsstraf til den tidligere dom.

Narrede hel familie
Foruden de to et halvt års fængsel fik Thomas Hvass-Skovlund en skattebøde på 788.000 kr. og SKAT vil forsøge at inddrive de penge, han har snydt staten for.

Der var rejst seks anklagepunkter mod Thomas Hvass-Skovlund, som også sidste år franarrede en familie 35.000 kr. i 'salær' ved at udgive sig for jurist, hvor han tilbød familien hjælp til at føre en retssag for deres handicappede datter. Det hele var løgn, og familien mistede pengene.

Se også: Etbenet fup-soldat snød krigsveteran for to mio. kr.

- Tiltalte opbyggede et personligt forhold til ofrene og vandt deres tillid. Det udnyttede han derefter på det groveste, siger anklager Joy Sinius Clausen, Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse efter dommen.

Se også: Udnyttede handikap til at lænse kræftsyg

Endnu to tiltaler handlede om et forfalsket bankbilag som bevis for betaling af en andelsbolig, og skattesnyd for 788.571 kroner.

Thomas Hvass-Skovlund tog betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han er fortsat på fri fod til han kan begynde at afsone den samlede dom på fem et halvt års fængsel.

De tre års fængsel, han fik sidste år i Østre Landsret, handlede om bedragerier for cirka 17 millioner kr., mod flere finansfolk, hvor han købte sig ind i flere firmaer. Han lånte tre millioner kr. hos en forretningsmand ved at vise falske kontoudtog fra en spansk bank, hvor Thomas Hvass-Skovlund angiveligt havde en formue på fem millioner euro anbragt.

Se også: Baggers håndlanger dømt for svindel

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen