Optændt af jødehad: 'Vi må gøre noget'

40-årige Varg Vikernes rasede mod jøder og indvandrere tre dage før anholdelsen i Frankrig. Nu sigtes han for at planlægge en større massakre

Den 40-årige nordmand Kristian 'Varg' Vikernes, som tirsdag blev anholdt og varetægtsfængslet i foreløbig fire dage i Frankrig, opfordrede blot tre dage inden anholdelsen til et europæisk oprør mod jøderne.

Det gjorde han på sin blog, og det er netop hans aktivitet på internettet, som ligger til grund for anholdelsen af ham og hans 25-årige, franske kone, Marie Cachet.

På bloggen skrev Vikernes i lørdags, at togkatastrofen i Frankrig, som kostede mindst seks personer livet og sårede mange flere, ikke var en ulykke, som 'de franske jødemedier skriver', men derimod var en fælde lavet af indvandrere, som efterfølgende plyndrede ofrene og kastede sten efter redningsmandskabet.

Se også: Norsk musiker anholdt for at planlægge massakre

Hans blog er gennemsyret af et intenst had til jøder og 'fremmede', og lørdagens indlæg sluttes af med en opfordring til at gøre op med jøderne, som ifølge Vikernes hader Europa og gennem tusinder af år har forsøgt at ødelægge kontinentet:

'Det må stoppe. Vi må gøre noget for at bribge det til ophør. Før det er for sent'.

På grund af sit åbenlyse had til 'fremmede' og mistanken om en forbindelse til massemorderen Anders Breivik har han været overvåget af fransk politi i længere tid, men det var først, da hans kone, som er medlem af en skytteklub, for nylig anskaffede sig fire rifler, at sagen blev til en egentlig efterforskning af Vikernes.

Læs meget mere om Kristian Vikernes her:

Kristian Vikernes var iskold, da han som 21-årig modtog en dom på 21 års fængsel for et blodigt drab. (Foto: AP) Vagthund Mord, metal og terror: Her er Vikernes' vanvittige liv

I Ekstra-artiklen:

Læs hele Vikernes' forskruede blog

Myrdede sin ven med 23 stik

Opfordrer 'jødeelskeren' Breivik til selvmord

Beskylder indvandrere for at stå bag togkatastrofe

Billede af død kammerat endte som pladecover

Konen er også glødende racist