Pind vil smide udenlandske kriminelle ud

Det skal være nemmere at sætte kriminelle udlændinge på flyveren med en enkeltbillet ud af landet, hvis det står til Søren Pind

Integrationsminister Søren Pind (V) vil gøre det nemmere at smide kriminelle udlændinge ud af landet

- Vi er allerede i gang med at se på, hvordan man kan stramme op for udvisningsreglerne. Det er en del af det, vi lige nu forhandler med Dansk Folkeparti og andre om, siger han til Ekstra Bladet.

TV: Levakovic-offer - De stjal mine penge

I den seneste tid har der været flere eksempler på, at domstolene har afvist at udvise udlændinge, der begår ny kriminalitet, selv om de i forvejen har en betinget udvisning.

Blandt andre den 23-årige seriekriminelle Jura Levakovic, der siden han var 15 år har fået otte fængselsdomme. I 2008 blev han betinget udvist, men slap alligevel for en enkeltbillet til Kroatien, da han igen begik ny kriminalitet. I stedet fik han i 2010 en ny betinget udvisningsdom.

Læs også: Her er tricktyvenes dronning

Integrationsministeren undrer sig over domstolenes afgørelser.

- Det var ikke intentionen med loven.

- Domstolene er sat i verden for at træffe afgørelser på basis af det regelsæt, der er, og enten må vi have udtrykt os utydeligt eller også sætter internationale konventioner en grænse. Det er jeg helt opmærksom på, og det er det, vi lige nu arbejder på at finde en løsning på, siger han til Ekstra Bladet.dk.

Læs også: Kriminel sigøjnerfamilie har kostet 74 mio. kr.

Stod det til Søren Pind, skulle Jura Levakovic smides ud af landet:

- Jamen, han hører ikke til i Danmark, og det har jeg ingen skrupler ved at sige.

- Det er skændigt, at man kan komme til et andet land, hvor man ikke er statsborger og lægge et samfund så voldsomt til last, som han har gjort.

TV: Mød Danmarks mest kriminelle familie

Læs meget mere i Ekstra Bladet onsdag - køb eBladet her!

- Læs bl.a. et stort interview med integrationsminister Søren Pind, hvor han giver sin uforbeholdne mening om Danmarks mest kriminelle familie

1 af 2 Familien Levakovic har fostret mange kriminelle, som Søren Pind helst var fri for i Danmark. (Privatfoto)
2 af 2