Politi og brandvæsen stenet i Hundige

En kvinde fik glassplinter i munden, og brandvæsnet blev overfaldet med sten, da de ville slukke en bilbrand ved ballade og uro i Hundige

Unge kastede med sten og satte ild til biler i Askerød i aftes og i nat. Foto: Mike Aalstrup / alarm112danmark.dk
Unge kastede med sten og satte ild til biler i Askerød i aftes og i nat. Foto: Mike Aalstrup / alarm112danmark.dk

Aftenen og natten igennem har der været sammenstød og uroligheder mellem politi, brandvæsen og vrede unge i Askerød-bebyggelsen i Hundige, og en kvinde fik glassplinter i munden, da ukendte gerningsmænd i samme område smadrede en rude i en bus med sten.

Uroen startede formentlig efter et indbrud i en villa i Greve kl. 17.41. Efter indbruddet var der et par gerningsmænd, som stak af og blev samlet op af en varebil, som efterfølgende blev fundet ved Digehuset i Askerød.

- Den vil vi gerne have og sporsikre, fordi den selvfølgelig har politimæssig interesse. Men så bliver der kastet sten på de patruljer, som vi har sendt ned, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Stenkastene resulterede i en knust rude, og politiet måtte have assistance fra nabokredse. Det lykkedes dog at få bilen med til undersøgelse.

Men kl. 21.41 var den gal igen, da en gruppe på 20-30 unge kastede sten mod en bus, så tre ruder blev knust. Der var fem passagerer i bussen, men ingen kom dog til skade.

Balladen var dog ikke slut her. Klokken 22.42 fik politiet en anmeldelse om ild i nogle biler på Godsvej i Askerød.

- Det skal vi selvfølgelig ned og have slukket. Og flere patruljer får kastet sten efter sig, og det er i den forbindelse, at et af redningskøretøjerne får en sten gennem ruden, fortæller vagtchefen.

En usædvanlig reaktion
Der blev også skudt fyrværkeri mod patruljerne, men der er ikke nogen meldinger om nogen, der kom til skade ved konfrontationen.

Klokken 23.45 gik uroen ud over et busselskab, som fik knust et sidespejl på Godvej, da 15-20 unge svingede eller kastede en stige mod bussen.

Endelig blev der midt på natten kastet sten mod en bus, så en kvinde, der sad i bussen fik glassplinter i munden, så en ambulance blev kaldt til stedet.

- Det er ret volddsomt, at folk sidder derinde og bliver ramt af glassplinter, siger vagtchefen og tilføjer:

- Selvfølgelig er det usædvanligt. Det er en usædvanlig reaktion, fordi politiet skal have fat i køretøj, siger han.

Politiet har endnu ikke pågrebet nogle gerningsmænd, så det er derfor stadig uvist, om alle episoderne hænger sammen og udspringer af indbruddet i Greve.

- Det er ren formodning. Men du kan også vende det om og spørge, om det beror på rene tilfældigheder. Det har nok noget med hinanden at gøre. Eller man kan sige det sådan, at det kan man nok ikke udelukke, siger vagtchefen.