Skovlunde-banden: To LTF'ere tiltalt for stort våbenlager

11 medlemmer af banden LTF, Loyal to Familia, for retten i Glostrup på fredag tiltalt for våbenbesiddelse og omfattende hashhandel

Ekstra Bladets afsløringer af hashhandel ud af et vindue i en beboelseslejlighed i Blokhaven i Skovlunde i marts i år.(SOLO Ekkstra Bladet)
Ekstra Bladets afsløringer af hashhandel ud af et vindue i en beboelseslejlighed i Blokhaven i Skovlunde i marts i år.(SOLO Ekkstra Bladet)

To medlemmer af LTF er i forbindelse med den store hash-sag fra Skovlunde, hvor Task Force Øst slog til ved en storstilet aktion i midten af marts, blevet tiltalt for at have haft adgang til et omfattende våbenlager under den igangværende bandekonflikt mod bandegrupperingen VHK fra Værebro.

En person har allerede fået tre års fængsel for at opbevare det store våbenlager, som de to LTF'erne ifølge anklageskriftet var i besiddelse af og havde adgang til på en adresse i Herlev.

Retssagen mod de 11 LTF´ere fra Skovlunde starter ved retten i Glostrup på fredag. De er alle tiltalt for salg af ca. 35 kg hash i småportioner samt for besiddelse af to pistoler. Derudover er to af de 11 tiltalt for at have adgang til et omfattende våbenlager i Herlev.

Se også: Idømt tre års fængsel for stort våbenlager

Ifølge anklageskriftet har de to personer af anden etnisk herkomst end dansk i LTF-regi været i besiddelse af og haft rådighed over et lager bestående af bl.a. tre revolvere, et fuldautomatisk jugoslavisk militærgevær, et svensk haglgevær, en tjekkisk riffel, 1 maskinpistol og to gaspistoler, våben, som blev beslaglagt på en adresse den 19. april i år i Herlev.

Derudover er alle 11 LTF'ere eller LTF-relaterede tiltalt for at have været i besiddelse af to pistoler af mærket Zastava og 260 stk brugbar ammunition.

Disse to våben blev fundet den 7. februar i en affaldsskakt i Skovlunde.

112 - 10. mar. 2013 - kl. 21:24 Narkohandlere spreder skræk og rædsel

Ekstra Bladet afslørede den 10. marts omfattende hashhandel i et beboelsesområde i Skovlunde, hvor der 12 timer i døgnet blev handlet hash ud af et vindue fra en adresse i Blokhaven. Få dage efter slog Task Force Øst til ved en storstilet aktion, hvor 11 medlemmer af LTF, Loyal to Familia, blev anholdt og sigtet for omfattende hashhandel og overtrædelse af våbenloven. Det skete efter længere tids efterforskning mod stuelejligheden i Blokhaven 16 og en række andre adresser i bebyggelsen.

Se også: Hashhandlere anholdt under bandeaktion

Igennem 12 timer overvågede Ekstra Bladet en ganske almindelig stuelejlighed i AAB-bebyggelsen, Blokhaven 16, og kunne gennemfotografere, hvorledes LTF-hashhandlerne drev deres omfattende hashbutik fra præcis kl. 12 til 24 med skiftende sælgere i butikken og spejdere i området.

112 - 10. mar. 2013 - kl. 08:09 Hashbanditter blandt børnefamilier skaber skræk og rædsel

Den dag Ekstra Bladet overvågede lejligheden, dokumenterede vi alene 47 handler ud af stuevinduet.

Se også: Fredsmarch: Skovlunde går imod banderne

Ifølge anklageskriftet er de 11 LTF ' ere tiltalt for at have været i besiddelse af ca. 35 kg hash og et betydeligt antal joints, hvoraf størsteparten blev videresolgt i små portioner til en større personkreds fra den 18. december 2012 til den 14. marts 2013.

Se også: Trods anholdelser: Der bliver stadig solgt hash fra vinduet

Tiltalen drejer sig om både salg af hash ud gennem vinduet i Blokhaven samt andre steder i hele området omkring Blokhaven og ved den lille sti og området bag en burger-bar.

Retssagen mod de 11 LTF'ere, som har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, starter ved retten i Glostrup på fredag. Der er berammet 13 retsdage til sagen, som slutter 11. oktober.

1 af 3 præcis klokken 12 åbnede hashbiksen ud af vinduet i Skovlunde. Og præcis klokken 24 blev der lukket. Alene i de 12 timer Ekstra Bladet overvågede lejligheden oplevede vi minimum 47 handler, som vi dokumenterede med fotos. (Foto: EKSTRA BLADET SOLO)
2 af 3 Så er der gang i butikken igen. (EKSTRA BLADET SOLO)
3 af 3 Ekstra Bladets afsløringer af hashhandel ud af et vindue i en beboelseslejlighed i Blokhaven i Skovlunde i marts i år.(SOLO Ekkstra Bladet)