Naser Khader forarget: Store A vil have status i bandemiljøet

DR-program følger bandelederen Aberrozak 'Store Abde' Benarabe i Syrien

Bandelederen Store A kæmper med den islamitisk funderede oprørsgruppe Ahrar Al-Sham i Syrien. (Foto: Nagieb Khaja)
Bandelederen Store A kæmper med den islamitisk funderede oprørsgruppe Ahrar Al-Sham i Syrien. (Foto: Nagieb Khaja)

Mellemøstekspert Naser Khader giver ikke fem flade øre for bandeleder Aberrozak 'Store Abde' Benarabes religiøse vækkelse, der har bragt ham til Syrien, hvor han sluttede sig til en gruppe islamistiske krigere.

- Han er en wanna be-jihadist, der mere er interesseret i at øge sin status i bandemiljøet i Danmark end at hjælpe befolkningen i Syrien, siger Naser Khader, der er ’forarget og harm’ på den syriske befolknings vegne.

- Han kan godt lide rollen som jihadist, for det giver ham anseelse i miljøet herhjemme. Hvis han var oprigtig, hvorfor skal han så filmes, mens han er i Syrien. Der er andre, der kæmper i Syrien uden at blive filmet, siger han.

Naser Khader reagerer på et tv-program på DR tirsdag aften, hvor Aberrozak 'Store Abde' Benarabe fortæller om turen fra bandemiljøet på Nørrebro til livet som hellig kriger i Syrien. Han forklarer, at han tog til Syrien for at sone sine synder.

- Med alt det lort, man har lavet, vil jeg også gerne lave noget godt, ikke?, siger han blandt andet i tv-udsendelsen.

Se også: Bandeleder risikerer terrorsag efter kampe i Syrien

Naser Khader forstår godt, hvis 'Store A' har behov for at søge tilgivelse for sine mange forbrydelser i Danmark, hvor han blandt andet er dømt for grov vold.

- Hvis han vil sone sin synder, vil jeg foreslå, at han tager i kloster i stedet for, siger Naser Khader og tilføjer, at bandelederen alternativt kan hjælpe de fattige i Marokko, hvor han oprindeligt kommer fra.

- Hvis du vil sone nogle af dine ugerninger, så kan du hjælpe en fattig familie eller give penge til et hjem for forældreløse. Det er en bedre måde at gøre det på, end at gå ned og afspore frihedskampen i Syrien, siger Khader.

Den tidligere folketingspolitiker undrer sig over, at 'Store A' pludselig er blevet så interesseret i den syriske befrielseskamp.

- Jeg har aldrig før hørt ham eller andre bandemedlemmer ytre sig et dyt om krænkelser af menneskerettighederne i Syrien.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at det er sådan nogle som ham, der kommer til at repræsenteret den syriske befrielseskamp.

112 - 11. apr. 2013 - kl. 19:11 TV2: Vi idoldyrker ikke bandeleder

Naser Khader forklarer, at hovedparten af de hellige krigere i Syrien udgøres af udenlandske islamister. Ifølge Khader er udlændingene med til at afspore den syriske frihedskamp, der startede som et folkeligt oprør for over to år siden.

- Den syriske frihedskamp blev startet af børn, der skrev graffiti på en skole, og så blev de fængslet, tortureret og dræbt, siger Khader om begyndelsen på den blodige konflikt i Syrien, der har kostet over 100.000 menneskeliv

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at det er sådan nogle som ham, der nu kommer til at repræsentere den syriske befrielseskamp. Jeg er meget forarget på den syriske befolknings vegne, for syrerne er ikke til ekstremer. På det punkt ligner de danskerne, siger han.

- 'Store A' er slet ikke fra Syrien! Han er marokkaner. Hvad skal han overhovedet i Syrien, spørger Naser Khader og opfordrer justitsminister Morten Bødskov (S) til at tage truslen fra de hjemvendte jihadister alvorligt.

1 af 2 Mellemøstekspert Naser Khader.
2 af 2 Bandelederen Store A kæmper med den islamitisk funderede oprørsgruppe Ahrar Al-Sham i Syrien. (Foto: Nagieb Khaja)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen