Nye domme til Levakovic-klanen

To medlemmer af Danmarks mest kriminelle familie har fået nye domme

Danmarks mest kriminelle familie, sigøjner-klanen Levakovic-Petrovic, har fået nye pletter på de i forvejen oversmurte straffeattester.

Retten i Glostrup har dømt den 41-årige Monika Maria Petrovic og den 22-årige Cinoni Levakovic for tre tricktyverier og et tyveriforsøg mod svage gamle pensionister.

Monika Maria Petrovic er søster til 'tricktyvenes dronning', den 54-årige Diana Petrovic, der talrige gange er dømt for tricktyverier mod ældre mennesker, og Cinoni Levakovic er Diana Petrovics datter.

Skyldte 120 dage fra tidligere dom
Den 41-årige Monika Maria Petrovic blev idømt ni måneders fængsel. De fem måneder var for de nye tricktyverier, men hun havde desuden 120 dage i reststraf fra en tidligere dom i 2012 på et års fængsel for tricktyverier, som blev lagt oven i den nye straf.

Cinoni Levakovic fik fem måneders fængsel, og samme straf fik to familiemedlemmer, en 45-årig kvinde og en 41-årig mand, der bor i Holland med sin hustru og tre børn. Han blev også udvist.

- Retten lagde blandt andet vægt på, at ofrene var ældre borgere, som havde svært ved at værge for sig, siger anklager Lars Lindkær Jensen.

Der var ikke dørtelefoner i opgangene, så de dømte kunne ringe på direkte hos ofrene. De brugte også påskud om at være hjemmehjælpere.

Se også: Sigtelse: Levakovic-klan bag nye tyverier mod gamle

De fire sigøjnere har siddet varetægtsfængslet siden 31. juli, hvor de nærmest blev anholdt på fersk gerning i Ballerup.

De modtog dommene og blev sendt direkte til afsoning.

Lommerne var fulde af kontanter
Sigøjnerne blev anholdt i en bil om aftenen den 30. juli efter et tricktyveri hos en 87-årig svagtseende kvinde og et forsøg på tricktyveri mod en 72-årig kvinde, der begge bor på Baltorpvej i Ballerup. Hos den 87-årige ringede to af sigøjnerne på, og bildte offeret ind, at de var nye overboere.

Kvinden blev gennet ud i køkkenet, hvor kvinden åbnede skabe og skuffer, mens manden rodede resten af lejligheden igennem. Fra et smykkeskrin stjal de en halskæde.

Politiet fik anholdt sigøjnerne i deres Audi 80 i nærheden af Baltorpvej, og politiet fik også anmeldelser om to andre tricktyverier mod en 76-årig kvinde på Bygvænget i Ballerup og en 87-årig kvinde fra Ventevej i Frederikssund, der tidligere på dagen havde fået stjålet penge ved tricktyverier.

Et fjerde tricktyveri mod en 72-årig kvinde på Baltorpvej blev forhindret, da kvinden satte en fod for døren og fik hjælp fra sin mand, da sigøjnerne forsøgte at presse døren op. De blev åbenbart overrasket over, at kvinden ikke var alene i lejligheden.

Se også: Tricktyvenes dronning dømt igen

Monika Maria Petrovic havde 3270 kr. på sig, da hun blev anholdt. Cinoni Levakovoc havde 4950 kr., mens den 45-årige kvinde havde 3370 kr., og den 41-årige mand 4000 kr. Retten opretholdt beslaglæggelsen af pengene, der formentlig skal gå til ofrene og sagsomkostninger.

Diana Petrovic går efter svage ofre. (Privatfoto) 112 Hun er trick-tyvenes dronning

Faster til eftersøgt
Den dømte Monika Maria Petrovic er iøvrigt faster til den 22-årige Alpacino Petrovic, der i går blev varetægtsfængslet 'in absentia' ved Tingsrätten i Lund, så han kan efterlyses internationalt.

Den 22-årige sigtes for voldtægt, mishandel, pistoltrusler og frihedsberøvelse gennem 16 døgn af sin 25-årige ekskone i en lejlighed i Lund.

Hun blev fundet kvæstet og chokeret på en gade i Lund i lørdags, hvor hun råbte om hjælp til en politipatrulje. Hun var flygtet fra lejligheden, hvor hun var blevet voldtaget, slået og havde fået barberet håret af efter skilsmissen fra Alpacino Petrovic.

Se også: Nu skærper politiet jagten på 22-årig LevakovicSe også: 22-årig Levakovic efterlyst for voldtægt

1 af 2 Diana Petrovic, der kaldes 'tricktyvenes dronning', er søster til den ældste af de nu dømte, Monika Maria Petrovic, og mor til den 22-årige Cinoni Levakovic. (privatfoto)
2 af 2 

Skærm

Hent flere
Hent flere