Hun stjal Henriettes identitet og købte ind for 250.000 kr.

Politiet jager identitetstyvene, der har misbrugt Henriette Thiims personoplysninger til en stribe hurtige forbrugslån

Den lyshårede kvinde med tørklædet stjal Henriette Thiims identitet og købte vildt ind for en kvart million kroner på en uge.

Nu jager politiet identitetstyven, som har taget ni hurtige forbrugslån i størrelsen 8500 kr. til 40.000 kr. til køb af blandt andet møbler, smykker og iPhones.

- Så sent som i går fik jeg to 'rudekuverter' og forleden blev der hævet 12.000 kr. på min konto, som jeg nu har fået ført tilbage. Det kræver overskud og hårdt arbejde at være udsat for identitetstyveri, og jeg ved ikke, hvornår det hele starter forfra. I næste måned bliver der måske lejet en bil i mit navn, som ikke bliver leveret tilbage, siger Henriette Thiim til Ekstra Bladet.

Den falske 'Henriette Thiim' samarbejder med to medskyldige, en mand og en kvinde, og Nordsjællands Politi mangler stadig at identificere de tre identitetstyve.

Se også: Efterlysning: Misbrugte kvindes identitet og stjal for 250.000 kroner

Henriette Thiim fortalte i sidste måned til Ekstra Bladet, at hun frygtede for konsekvenserne: - Jeg har det forfærdeligt med det. Jeg er bange for, hvor lang tid det bliver ved. Der er ikke noget, der kan stoppe det, da man jo ikke kan spærre et kørekort, sagde Henriette Thiim blandt andet.

Se også: Identitetstyveri: Henriette snydt for flere hundrede tusinde kroner

Men misbruget af hendes identitet sluttede tilsyneladende, da hun aktivt fortalte om identitetstyveriet på Facebook i gruppen Identitetstyveri i Danmark og lagde en kopi af tyvens forfalskede kørekort med Henriette Thiims navn og cpr-nummer ud på sin egen Facebook-profil.

Derefter turde identitetstyvene tilsyneladende ikke misbruge hendes identitet længere.

Skiftede foto på kørekort ud
Men politiet ved i øjeblikket ikke, om identitetstyvene fortsætter svindlen med nye falske identiteter, og derfor er politiet meget opsat på, at få dem fanget.

Mareridtet for Henritte Thiim, som dog heldigvis ikke personligt hæfter for tab efter tyvenes indkøb, startede, da hun fik stjålet sit kørekort og sygesikringskort.

Billedet på kørekortet blev blot skiftet ud med et foto af den lyshårede tyv, som derefter gik på vilde indkøb og financierede gildet med kvik- og forbrugslån hos firmaer som Magasin, Elgiganten, Idé Møbler, Telenor og FONA.

Se også: Identitetstyveri: Fandt CPR-nummer i skraldespand

Mellem den 27. maj og 3. juni blev der handlet for små 250.000 kr. Henriette Thiim opdagede svindlen, da hun fik en følgeseddel fra Idé Møbler for møbelkøb til 35.000 kr. og der var oprettet aftaler på hendes betalingsservice, tre fra Telenor og tre fra Ekspres Bank og Basisbank.

Falsk lønseddel
Foruden det falske kørekort, brugte tyvene en forfalsket lønseddel fra Københavns Kommune, hvor Henriette Thiim ikke arbejder.

Se også: Virksomheder har medansvar for identitetstyveri

1 af 3 Endnu et overvågningsfoto af svindlerne, der opererer i en gruppe på tre, to kvinder og en mand. (politifoto)
2 af 3 Henriette Thiim håber, at tyvene, der stjal hendes identitet, nu bliver fanget. (privatfoto)
3 af 3