Politi i lejlighed: Det kan tage hele natten

Politiet har siden klokken 11 fredag formiddag prøvet at få udleveret en 8-årige dreng på Amager, der er blevet fundet efter 15 måneder

Lygtermagerstien på Amager, hvor politi lige nu forsøger at forhandle sig frem til en udlevering af 8-årige Magnus. (Foto: Kenneth Meyer).
Lygtermagerstien på Amager, hvor politi lige nu forsøger at forhandle sig frem til en udlevering af 8-årige Magnus. (Foto: Kenneth Meyer).

Rigspolitiets forhandlergruppe var kort efter midnat natten til lørdag stadig i gang med at forhandle 8-årige Magnus ud af sin forældres arme i en lejlighed på på Lygtemagerstien på Amager, hvor far, mor og søn samt politiet har været til stede siden klokken 11 fredag formiddag.

Politiet har hele dagen oplyst, at de ikke tæller timer, fordi de ønsker at komme så godt ud af situationen som muligt, og derfor betyder tiden ingenting.

- Vil I bruge hele natten på det, hvis situationen kræver det?

- Jamen vi har hamrende god tid. Vi er jo interesserede i, at både mor, far og Magnus kommer godt ud af det her, så det er vores plan, siger politikommissær James Keiwe til Ekstra Bladet.

Forhandlergruppen og politiet har længe været inde i lejligheden, men de har endnu ikke fået lov at tale ansigt til ansigt med Magnus' forældre.

- Forældrene har forskanset sig på et værelse sammen med sønnen, og vi er inde i lejligheden med vores forhandlere, så der er en dialog igennem døren, fortæller James Keiwe.

Se også: Lygtemagerstien på Amager: Politi overalt

På nuværende tidspunkt er der ingen, der ved, hvor længe situationen vil vare, men forhandlergruppen vil kæmpe for en løsning.

- Der er ingen facitlister, fordi det afhænger meget af de personer, som man taler med. Det handler om aktiv lytning, og man forsøger i fællesskab med personerne at finde en løsning, som alle kan leve med, forklarer politikommissæren.

Hvorvidt forhandlergruppen og politiet vil opfylde eventuelle krav fra forældrene, det er ikke til at sige.

- Det er meget kontekstbaseret, men vi kører en meget fin og lang dialog, og selvfølgelig kan man give og tage lidt på et vist niveau, men det afhænger fuldstændig af situationen, siger James Keiwe til Ekstra Bladet.

Se også: Forsvundet dreng fundet efter 15 måneder

Siden klokken 11 fredag formiddag har politiet været til stede på adressen, hvor der er springlagen klar, og ambulance og brandbil er klar til at tage sig af situationen, uanset hvordan den udvikler sig. Et større område, inklusiv en parkeringsplads, er afspærret, og beboerne, hvis hovedindgang ligger inden for afspærringen, hjælper politiet, så de kan komme ind i deres hjem.

- Vi har det setup i tilfælde af, at det værste skal ske, men det håber vi ikke kommer til at ske, siger James Keiwe.

Han håber, at sagen løses uden at springlagen og ambulancer kommer i brug.

Se også: Sådan arbejder politiets forhandlere

Forhandlernes overordnede opgave er at skabe kontakt til gerningsmændene (i dette tilfælde forældrene, red.) for om muligt at få kontrol og overblik over situationen og skabe grundlaget for en fredelig løsning. Forhandlergruppen består af politiuddannede medarbejdere med stor modenhed og livserfaring, som er nøje udvalgt. Det skriver PET på deres hjemmeside.

1 af 2 Lygtermagerstien på Amager, hvor politi lige nu forsøger at forhandle sig frem til en udlevering af 8-årige Magnus. (Foto: Kenneth Meyer).
2 af 2 Lygtermagerstien på Amager, hvor politi lige nu forsøger at forhandle sig frem til en udlevering af 8-årige Magnus. (Foto: Kenneth Meyer).

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere