Efterlyst dreng befriet efter flere timers politiaktion

Forældre barrikaderede sig med søn i adskillige timer, inden politiet brød ind i lejlighed i København

Lygtermagerstien på Amager, hvor politiet i nat måtte trænge ind på et værelse i en lejlighed for at få udleveret en 8-årig dreng fra sine forældre. (Foto: Kenneth Meyer).
Lygtermagerstien på Amager, hvor politiet i nat måtte trænge ind på et værelse i en lejlighed for at få udleveret en 8-årig dreng fra sine forældre. (Foto: Kenneth Meyer).

I næsten et døgn forsøgte Københavns Politi at overtale et forældrepar til at komme ud af deres lejlighed på Amager med deres niårige dreng.

Men omkring klokken 4 natten til lørdag opgav politiet forhandlingerne med forældrene og skaffede sig i stedet adgang til lejligheden.

- Vi har sikret os drengen. Han er i god behold og er afleveret til de sociale myndigheder. Faren og moren er anholdt, siger Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Ritzau.

Se også: Politi i lejlighed: Det kan tage hele natten

- Forhandlingerne skred ikke frem i en retning, der var positiv, så derfor var det vores vurdering, at hvis vi trak det længere ud, ville det påvirke barnet endnu mere, tilføjer han.

Forældrene havde barrikaderet sig med deres søn, som har været efterlyst i 15 måneder, i et værelse i lejligheden.

Se også: Lygtemagerstien på Amager: Politi overalt

I juni sidste år besluttede Lolland Kommune, at drengen Magnus skulle fjernes fra forældrene og anbringes hos en plejefamilie. Det fik forældrene til at gå under jorden med deres søn.

Torsdag aften optrådte faren og drengen i TV-Avisen på DR 1, hvor man blandt andet så, hvordan faren forsøgte at undervise sin søn.

Se også: Forsvundet dreng fundet efter 15 måneder

Tv-indslaget betød, at politiet fandt frem til familien i en lejlighed på Amager, og ved 11-tiden fredag formiddag blev et par civile betjente sendt ud for at hente Magnus hos hans forældre.

Men da forældrene ikke var villige til at udlevere sønnen, begyndte en større politiaktion. Politiet havde både et forhandlingshold, adskillige patruljevogne samt ambulancer ved lejligheden.

Forældrene skal nu fremstilles i grundlovsforhør.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere