Politiet efter forgæves forhandlinger:Vi trængte ind og befriede drengen

Efter en lang forgæves dialog-forhandling med faren og moren, der havde taget deres egen søn til fange i en lejlighed på Amager, lykkedes det politiet at befri ham

Københavns Politi brugte i går 17-18 timer på at befri drengen Magnus. (Foto: Privatfoto)
Københavns Politi brugte i går 17-18 timer på at befri drengen Magnus. (Foto: Privatfoto)

Københavns Politi brugte 17-18 timer på hele aktionen med at få en otteårig dreng vristet fra forældrene efter de havde forskanset sig i en lejlighed på Amager, siden fredag formiddag.

- Langt det meste af tiden foregik med samtale mellem politi og forældre. Da det ikke gav noget ønsket resultat, og der ikke var andre muligheder, så blev der valgt en taktisk indtrængen derude, siger John Hansen, vagthavende hos Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Hør moren råbe ud af vinduet i videoen over artiklen og se mere på localeyes.dk

Den blev foretaget af politifolkene på stedet, og det blev gjort så skånsomt som overhovedet muligt. John Hansen var ikke selv til stede, da politiet trængte ind i lejligheden, og ved derfor ikke præcist, hvordan politiet trængte ind og fik fat i drengen.

Se også: Efterlyst dreng befriet efter flere timers politiaktion

- Men hvis du spørger over et bredt spekter, så er det typisk noget med at slå en dør ind, og så trænge ind i lokalet på en bestemt måde.

Drengen er nu overgivet til de sociale myndigheder, og politiet har ikke mere med den del af sagen at gøre.

Faren og moren bliver i dag fremstillet i dommervagten og muligvis varetægtsfængslet.

Politiet kan ikke fortælle, hvorfor forældrene valgte at sætte sig så voldsomt til modværge.

Se også: Politi i lejlighed: Det kan tage hele natten

- Det er ren gisning, men man kan jo altid sige, at det er en naturlig følelse hos forældre, at man gerne vil beholde sit barn, og den situation med en tvangsfjernelse er altid ubehagelig uanset, hvordan man vender og drejer det, siger John Hansen.

Dramaet der foregik i en etagebebyggelse på Lygtemagerstien på Amager udspillede sig efter, at faderen og den otteårige søn Magnus optrådte i anonymiseret form på DR i TV-Avisen klokken 21.30 torsdag aften.

Da Lolland Kommune indstillede til, at Magnus skulle fjernes fra forældrene og anbringes hos en plejefamilie, gik faderen under jorden med drengen, som ikke har været i skole eller i SFO i 15 måneder.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere