Forsvundet dreng fundet efter 15 måneder

Dreng, der har været under jorden i 15 måneder, fundet på Amager

Flere ambulancer holder på stedet, og brandvæsenet har lagt springlagen ud under lejligheden. (Læserfoto)
Flere ambulancer holder på stedet, og brandvæsenet har lagt springlagen ud under lejligheden. (Læserfoto)

Københavns Politi har i flere timer fredag eftermiddag forsøgt, at få en far, der er gået under jorden med sin søn, til at udlevere drengen.

Omkring klokken 16 oplyser James Keiwe fra Københavns Politi, at forhandlerne fortsat forsøger at tale forældrene til at udlevere sønnen. De tager sig al den tid, der skal til og vil løse situationen på bedst mulig måde for både forældrene og Magnus, lyder det.

Dramaet udspiller sig efter, at faderen og den otteårige søn Magnus optrådte i anonymiseret form på DR i TV-Avisen klokken 21.30 torsdag aften.

Da Lolland Kommune indstillede til, at Magnus skulle fjernes fra forældrene og anbringes hos en plejefamilie, gik faderen under jorden med drengen, som ikke har været i skole eller i SFO i 15 måneder.

Lige nu er faderen, moderen og Magnus i lejlighed i en etagebebyggelse på Amager, hvor forhandlere fra politiet forsøger at få drengen udleveret til de sociale myndigheder.

Se video fra stedet over artiklen og se mere på localeyes.dk

Faderen er tidligere dømt for medvirken til drab og har haft et stofmisbrug .

- Vi er derude klokken 11, og konstaterer, at både Magnus og hans mor og far er der. Der er afsagt en landsretskendelse, og vi er derude for de sociale myndigheder og anmodede om at få drengen udleveret, men det ønsker forældrene ikke. Vi har derpå forhandlet med dem i mere end tre timer, og vi har al tid i verden, så ingen kommer til at lide overlast, siger politikommissær James Keiwe til Ekstra Bladet.

Politiet forsøgte fra begyndelsen at løse striden via dialog.

- Vi kom i civil for ikke at skabe opmærksomhed og for at forsøge at løse den tragiske situation for far, mor og barn i mindelighed. Og vi ønsker også, at der bliver taget ordentligt vare på forældrene , siger James Keiwe.

Pressefotografer skal holde sig væk
Han opfordrer på det kraftigste pressefotografer til at holde sig væk, og at de undlader at fotografere med store linser ind i lejligheden.

- Mor og far vil ikke filmes, og de bliver ophidsede, når de ser fotograferne og deres store linser. Det er ikke for at skjule den politiaktion, vi har gang, men alene for at undgå at ophidse Magnus' mor og far unødigt. Der må gerne være journalister med blokke, men store kameralinser vil vi gerne have os frabedt, da det kan forværre situationen, siger siger James Keiwe.

Han håber, at sagen løses uden at springlagen og ambulancer kommer i brug.

- Vi har det setup i tilfælde af, at det værste skal ske, men det håber vi ikke kommer til at ske, siger James Keiwe.

- Er det for at forebygge og afbøde et fald, hvis nogen i lejligheden skulle finde på at hoppe ud af vinduet?

- Ja, siger James Keiwe.

Specialuddannede forhandlere af begge køn er netop nu ved at tale med Magnus forældre.

- Der er stadig gang i dialogen, og vi har hamrende god tid, siger James Keiwe.

- Har nogen truet med at springe ud af lejligheden?

- Ikke mig bekendt, men vi har lagt springlagen etc. ud for at modvirke at nogen får lyst til at springe ud af vinduet, og for at afbøde faldet, hvis nogen alligevel springer. Vi håber jo, at dette kan løses på en måde, så vi bagefter kan sidde og drikke en kop kaffe, og ingen er kommet til skade, siger James Keiwe.

Han ønsker ikke at fortælle på hvilken etage i bygningen, forældrene og Magnus befinder sig.

- Det er underordnet - når vi har lagt et springlagen ud, så er det fordi, det er farligt, siger James Keiwe.

Han sender en tak videre til Danmarks Radio, som bragte et indslag om Magnus og faderen i aftes.

- Med deres indslag har de hjulpet os på vej i en sag, hvor vi har haft at gøre med nogle mennesker, som ønskede at holde sig skjult, og det har skabt en større fokus på sagen og har kastet tip af sig. Sådan er det - når du giver noget øget opmærksomhed, så blomstrer det. Det er også nogle flotte billeder af lejligheden og omgivelserne, Danmarks Radio viser, og det har ikke gjort det sværere for os, da vi så de billeder, siger James Keiwe.

1 af 2 
2 af 2 Flere ambulancer holder på stedet, og brandvæsenet har lagt springlagen ud under lejligheden. (Læserfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere