Politiet: Datatilsynet meldte ham

Datatilsynet opfordrede politiet til at straffe butiksejer John Brochmann

Det var Datatilsynet, der henvendte sig til politiet og meldte butiksejer John Brochmann for overtrædelse af persondataloven.

Det oplyser vicepolitikommissær Bo von Würden fra lokalpolitiet i Nakskov.

- Datatilsynet anmodede os om at give manden et bødeforlæg på 5000 kroner, fordi han havde videregivet optagelser fra sit overvågningskamera i butikken til JP/Politikens Hus, siger Bo von Würden.

Se også: Får bøde for at afsløre butikstyve Får bøde for at afsløre butikstyve

John Brochmann har nægtet at godkende bøden, fordi han mener, han ikke har overtrådt nogen lovgivning.

Så nu skal sagen for retten i Nykøbing Falster.

Vigtige optagelser
- Efter min mening var det en samfundsmæssig vigtig mission at vise befolkningen optagelserne, fordi de tydeligt dokumenterer, hvordan østbanderne arbejder, siger han.

Samtidig undrer John Brochmann sig over, at hans optagelser betegnes som ulovlige, når bl. a. ' Station 2' uge efter uge udstiller efterlyste gerningsmænd.

- Det er lovligt, fordi politiet har givet tilladelse til at vise dem. Hvis butiksindehaveren havde spurgt os - og vi havde sagt ja til, at han videregav sine optagelser - ville han ikke være blevet sigtet, siger Bo von Würden.

Han tilføjer, at sagen mod de fire østeuropæiske tyve, hvoraf nogle stadig har adresse i Danmark, endnu ikke er afsluttet.

- De har alle fået et bødeforlæg på 2000 kroner, mens den otteårige pige naturligvis ikke kan straffes. nhf.

Ekstra Bladet har tidligere vist videoen her på sitet. Da tyvene er blevet straffet, har vi valgt ikke at vise den i denne artikel

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere