Hærværksplaget nabo til Bandidos: Min 11-årige søn har ondt i maven

Formanden for en grundejerforening i Vanløse har inden for kort tid oplevet flere stenkast mod sine ruder. Nu går det ud over hans 11-årige søn

Lars Georg Jensen, formand for grundejerforeningen i Vanløse fik natten til mandag i sidste uge igen kastet sten gennem ruderne. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lars Georg Jensen, formand for grundejerforeningen i Vanløse fik natten til mandag i sidste uge igen kastet sten gennem ruderne. Foto: Tariq Mikkel Khan

En 11-årig dreng går nu rundt med 'ondt i maven' og er psykisk påvirket efter, at der flere gange er blevet kastet sten mod ruderne i drengens hjem.

Det fortæller hans far, Lars Georg Jensen, som er nabo til en rockerborg og formand for den grundejerforening i Vanløse, der vil have Bandidos ud af deres kvarter.

Se også: Rockerborg i Vanløse: Bandidos hyrer advokat

Episoderne går nu hårdt udover hans 11-årige søn.

- Han undrer sig jo over det. Det er klart når han vågner af to omgange til et hus, hvor det flyder med glasskår, og der ligger betonsten og politiet går rundt. Det er underligt, siger Lars Georg Jensen til Ekstra Bladet.

Natten til mandag i sidste uge blev der igen kastet sten ind af flere vinduer i familiens hjem i Vanløse.

Se også: Politikere vil smide rockere ud af Vanløse

De første stenkast skete tidligt om morgenen den 3. oktober, hvor to betonsten med stor kraft blev kastet gennem et køkkenvindue og et kældervindue i villaen på Tudskærvej i Vanløse.

Natten til mandag den 14. oktober skete det så igen. Lidt tidligere end første gang, nemlig kl. kvart i to om natten.

Se også: Bandidos mistænkt: Stenkast mod nabo til rockerborg

Dem, der gjorde det kørte væk i bil i modsætning til første gang, hvor de bare løb væk.

Anden gang blev der smadret et stort stuevindue på to gange tre meter, et køkkenvindue og et kældervindue til et lille værksted.

- Der er nogle i bandemiljøet som ikke har forstået, hvor dårligt det i virkeligheden er for dem selv, at gøre noget sådant. Da det sker anden gang var vi endnu mere både forundrede og chokerede, siger Lars Georg Jensen.

Han forstår ikke, hvad meningen med det er, og det går hårdt ud over hans 11-årige søn.

- Udadtil tager han det okay, men man kan godt mærke på ham, at det går ham på. Han klager over ondt i maven, og sådan noget. Det er helt klassisk i sådan nogle situationer, siger Lars Georg Jensen.

Det første stenkast kom natten efter et møde i grundejerforeningen, hvor beboerne drøftede det uønskede naboskab til rockerne.

Bandidos flyttede ind på Tudskærvej i september sidste år, og lige siden har beboerne følt sig utrygge - og der har været en række småkonflikter med rockerne.

Lars Georg Jensen har overvejet psykologhjælp til familien, og han er glad for politiets arbejde. De er ofte i området omkring hans hus.

Han er også glad for, at Københavns Kommune er gået ind i sagen, men han er bange for, at sagen nu vil trække i langdrag inden rocker-borgen bliver flyttet.

Kommunalpolitikerne i København bruger ellers flittigt rockerkonflikten i deres valgkamp.

Jakob Næsager fra De Konservative er gået sammen med Jacob Hougaard (S), og har udsendt en pressemeddelelse, der handler om at få rockerne væk fra boligområderne:

- Efterfølgende har naboer til andre rockerborge i København henvendt sig til os. De ønsker også deres rockernaboer ud af villakvarterer og boligområder, siger Jakob Næsager og fortsætter:

- De har set, hvordan det lykkedes i Vanløse. Det er godt at se, at naboer til rockere rundt om i København nu trodser frygten og siger fra overfor rockere som naboer. Vi bakker naboerne op også andre steder i København.

Lars Georg Jensen mener at det er fair nok, at de to lokalpolitikere profilerer sig på sagen, da de har taget borgernes frygt seriøst fra starten.

- Men det er jo ikke lykkedes at løse problemet eller flytte rockerne fra vores boligområde i Vanløse endnu, siger den bekymrede far.