Rockere afslører: Derfor har vi klubhus i et boligkvarter

Ville hellere have klubhus i et industrikvarter, men myndighederne vil det modsatte

Gennem flere dage har et rødt rockerhus i Vanløse, København, været i mediernes søgelys. Naboen, der også er talsmand for den lokale grundejerforening, er stået frem og har fortalt, hvordan rockerhuset på hjørnet af Tudskærvej og Jyllingevej skaber utryghed i nærområdet.

Efterfølgende har københavnske lokalpolitikere meldt sig på banen, hvor de bakker grundejerforeningens formand op. Lokalpolitikerne kræver, at rockerne skal flytte.

Og hvis ikke, de flytter frivilligt, så vil myndighederne i samlet trop forsøge at stresse rockerne ud, lover lokalpolitikerne Jakob Næsager (K) og Jakob Hougaard (S) i en bombastisk udmelding udsendt tidligere i dag.

For første gang står rockerne i det udskældte hus nu frem og udlægger deres synspunkter i sagen. En talsmand for Bandidos-afdelingen siger til Ekstra Bladet, at rockerne langt hellere vil have klubhus i et eventuelt industrikvarter fremfor i et beboelsesområde.

- Vi har tidligere haft klubhus i et industrikvarter i Mørkhøj. Men da vi efter ti år skulle genforhandle lejekontrakten, sørgede myndighederne for, at lejekontrakten ikke blev fornyet, siger Stig Bartholdy, talsmand for Bandidos-afdelingen i det udskældte rockerhus.

Efterfølgende forsøgte rockerne at få nyt klubhus i et andet industrikvarter. Denne gang i Herlev. Også her spolerede myndighederne ifølge rockertalsmanden lejemålet.

- Vi vil hellere være i et industriområde end i boligområde. Men myndighederne vil det anderledes. Derfor må vi indrette os på en anden måde og, nu er vi så her, siger rockertalsmanden.

- Kommunen har i dag været forbi og godkendt huset til beboelse, siger talsmanden.

Han sammenligner huset på Tudskærvej med et kollektiv. Huset er ejet af et familiemedlem til en af rockerne, der så har lejet sig ind og nu har adresse i huset, ligesom han ifølge talsmanden også bor der.

- Han har inviteret os indenfor i sit hjem, siger talsmanden.

- Der er ingen, der ønsker naboproblemer. Heller ikke os. Derfor er vi fra begyndelsen gået ud og har givet naboen et telefonnummer, så han kunne ringe, hvis der var problemer. Det har han flere gange benyttet sig af, hvis musikken har været for høj, eller der parkerede biler har været i vejen. Så er problemet blevet løst hurtigt, siger talsmanden.

Talsmanden siger, at rockerne er lydhøre overfor naboernes ønsker. Blandt andet er der bygget et vindfang, der skal virke støjdæmpende, ligesom der også anlægges p-plads på grunden foran huset, så biler ikke fylder unødigt på den lille villavej.