Teenagere kendt skyldige i drabssag

Tre teenagere er blevet kendt skyldige i drab og vold med døden til følge mod Jon Patorra, som skete 25. september sidste år

21-årige Jon Patorra blev dræbt af et enkelt knivstik, 25. september sidste år. (PRIVATFOTO)
21-årige Jon Patorra blev dræbt af et enkelt knivstik, 25. september sidste år. (PRIVATFOTO)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Tre teenagere er netop blevet kendt skyldige for drab og vold med døden til følge på 21-årige Jon Patorra.

Det har byretten på Frederiksberg netop slået fast efter flere dages votering.

Se også: Vidne: Jeg kunne se frygten i øjnene på Jon

17-årige Taha Chiadmi blev kendt skyldig i drabet, mens hans to medtiltalte, en 16-årig og en 19-årig, blev kendt skyldige i vold med døden til følge. Taha Chiadmi har gennem hele sagens forløb erkendt, at han førte kniven, der endte med at dræbte Jon Patorra, mens de to andre hele tiden har nægtet sig skyldige.

Den endelige dom over de tiltalte falder i løbet af fredag eftermiddag.

Før skyldkendelsen havde de tre tiltalte alle siddet med store smil på anklagebænken, men da skyldkendelsen blev afsagt af retsformanden, stivnede ansigterne stort set med det samme på de tre tiltalte, der pludselig så ud til at indse alvoren i det, de blev kendt skyldige for.

Drabet på Jon Patorra skete 25. september sidste år foran et pizzeria i Vanløse. Her havde 21-årige Jon Patorra og en ven opsøgt de tre tiltalte, og efter noget tumult endte det med, at Jon Patorra blev stukket en enkelt gang med en køkkenkniv, der forårsagede et 14 cm dybt knivstik.

Se også: Ven til dræbte Jon: Jeg advarede om kniv

Jon og hans ven flygtede fra stedet, og Jon endte med at søge hjælp på en nærliggende bodega. Herfra blev der tilkaldt en ambulance, men Jon Patorra blev senere erklæret død efter ankomsten på Rigshospitalet. Hans død skyldtes blandt andet det store blodtab, han havde lidt efter knivstikket.

De tre tiltalte har fastholdt, at de handlede i nødværge, men det fandt retten ikke bevist.

Skyldige i 17 forhold
Foruden drabet på Jon Patorra var de tre teenagere tiltalt for vold mod Jon og hans kammerat, ligesom de var tiltalt for at bortskaffe deres jakker. Desuden var de hver især tiltalt for flere forhold, som blandt andet omfattede brud på våbenloven og brud på færdselsloven.

Derudover var den 16-årige og Taha Chiadmi tiltalt for et røveri, hvor tiltalen også omfattede vold af særlig farlig karakter. De blev begge kendt delvist skyldige i det, mens alle tre tiltalte blev kendt skyldige for alle andre forhold, de hver især var tiltalt i. Tilsammen er de blevet kendt skyldige i hele 17 forskellige forhold.

Massivt politiopbud
Uden for retten på Frederiksberg var politiet massivt til stede, for at forhindre sammenstød mellem venner og pårørende til de tiltalte og til den afdøde Jon Patorra.

Jon Patorra menes at have haft forbindelser til Bandidos, mens to af de tre tiltalte har relationer til bandegrupperingen Loyal to Familia. De tilhørsforhold var formentlig årsagen til, at to grupper i forbindelse med sagen tirsdag støtte sammen uden for retsbygningen, hvilket førte til at politiet måtte anholde fire personer for urolighederne.

Se også: Aflyttet af politi, mens de talte om drabet på Jon

Hele sagen igennem har der været en meget anspændt stemning på tilhørerrækkerne, hvor familie og venner til afdøde Jon Patorra har været tvunget til at sidde i rum med familie og venner til de tiltalte, og det eskalerede altså tirsdag, hvor flere personer blev bortvist fra retssalen, ligesom fire altså blev anholdt uden for.

Episoden tirsdag har ført til, at flere personer er blevet nægtet adgang til retten til fredagens retsmøde. Alligevel måtte politiet også gribe ind ude foran retsbygningen fredag.(Foto: Anthon Unger)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere