Politiet reparerer rockerborg efter stormen

Mandagens storm rev flere tagsten af rockerborg i Næstved. Fredag sørgede politiet for at lappe hullerne

Flere personer undrede sig fredag over et større opbud af politi og brandvæsen ved den lukkede rockerborg på Præstøvej i Næstved og troede, at en større politiaktion var i gang.

Se også: Politi forlænger adgangsforbud mod rockerborg

Men sandheden viser sig at være mindre dramatisk.

- Stormen i mandags rev nogle tagsten af huset, og vi er nu ved at udbedre hullerne, fortæller vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Se også: Ejer af lukket rockerborg går rettens vej

Politiet forbød al adgang til rockerborgen den 22. oktober. I første omgang skulle forbuddet gælde en uge, men onsdag besluttede ordensmagten at forlænge forbuddet med yderligere en uge.

Rockerborgen er blevet lukket i medfør af den såkaldte rockerlov, hvor politiet har mulighed for at forbyde enhver adgang til bestemte adresser.

Se også: Rockere forskansede sig bag opmurede vinduer og jernport

Det er rockergruppen Westside Nation, som har til huse i rockerborgen. Gruppen er brudt ud af rockergruppen Bandidos og er ifølge politiet endt i såkaldt bad standing.

Politiet vurderer, at der er en risiko for, at der vil ske angreb på adressen som led i konflikten mellem Westside Nation og Bandidos.

Se også: Voldsomt rockeropgør ulmer i Næstved

Når en person inden for rockerverdenen kommer i bad standing, bliver vedkommende eller gruppen betragtet som fredløse og kan straffes af sine tidligere "brødre", og det er det, som politiet vil forhindre.

Rockerloven, som gør det muligt for politiet at forbyde enhver adgang på adressen, blev vedtaget efter den store rockerkrig tilbage i 1990'erne, hvor der skete flere alvorlige sammenstød mellem Hells Angels og Bandidos.

Indehaveren af ejendommen på Præstøvej er utilfreds med politiets beslutning, og advokat Jesper Storm Thygesen har tidligere meddelt, at han vil indbringe sagen for retten på vegne af ejeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere