10-årig skød nazi-far i hovedet: Nu skal han i fængsel

Joseph dræbte sin voldelige far efter år med tæsk og misbrug

Joseph (lille foto) var 10 år, da han dræbte sin voldelige far, der var en fremtrædende nynazist i USA. (Foto: AP)
Joseph (lille foto) var 10 år, da han dræbte sin voldelige far, der var en fremtrædende nynazist i USA. (Foto: AP)

En amerikansk dreng, der 10 år gammel skød og dræbte sin voldelige, nynazistiske far, er blevet dømt til minimum syv år i et ungdomsfængsel i Californien.

Joseph Hall, der i dag er 12 år, skød sin far, Jeff Hall, i hovedet med en pistol, mens han lå og sov på sin sofa i hjemmet i Riverside i maj 2011.

Jeff Hall, en fremtrædende nynazist i USA, havde fem børn og terroriserede dem alle, men hans voldsregime gik værst ud over Joseph.

Til sidst fik drengen nok af de verbale og fysiske overgreb.

- Han var træt af, at hans far slog ham og hans mor, fortæller talsmand for politiet i Riverside, Greg Rowe, til Los Angeles Times.

Se også: Ny-nazist dræbt af sin 10-årige søn

Joseph har erkendt, at han dræbte sin far. Han troede imidlertid ikke, at han ville blive straffet for drabet, fordi han havde set en tv-serie, hvor et barn i en lignede situation gik fri.

- En slem far gjorde noget ved sine børn, og barnet gjorde nøjagtig det samme som jeg - han skød ham, har drengen sagt i et videofilmet politiforhør, der blev vist under retssagen.

- Han fortalte sandheden og blev ikke anholdt, og politiet troede på ham. Han kom ikke i problemer. Jeg troede, det samme ville ske for mig, forklarede drengen.

Se også: Nazi-søn: Derfor dræbte jeg min far

Forsvarerne for Joseph havde også håbet, at drengen ville slippe for fængsel. De argumenterede for, at han i stedet burde modtage psykiatrisk behandling.

Dommeren mente derimod, at drengen er til fare for samfundet og bør rehabiliteres i et ungdomsfængsel. Ifølge dommen kan drengen prøveløslades, når han fylder 20 år.

Han har dog mulighed for at blive prøveløsladt allerede som 18-årig, hvis han viser tegn på god opførsel. Han er under alle omstændigheder en fri mand, når han fylder 23.

Jeff Hall var regionalleder for den største nynazistiske bevægelse i USA, National Socialist Movement. (Foto: AP)
Jeff Hall var regionalleder for den største nynazistiske bevægelse i USA, National Socialist Movement. (Foto: AP)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere