Politiets anklage: Drenge lavede knallert-hjulspin på ryggen af teenager

17-årig tævet med flere knytnæveslag og spark, inden han blev kørt ned på knallert. To teenagedrenge tiltalt for den brutale vold

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): To drenge på 15 og 16 år sidder i dag på anklagebænken i Retten i Glostrup tiltalt for brutal vold af særlig farlig karakter mod en 17 årig mand.

Ifølge anklageskriftet blev den 17-årige overfaldet af de to teenagedrenge, herunder udsat for flere knytnæveslag og spark i hovedet og på kroppen. Overfaldet skete 6. august klokken ca. kl. 17 på stianlægget ved Buddinge Station.

Efterfølgende kørte de to tiltalte ifølge anklagerne ikke mindre end fire gange hen over den 17-årige på knallert, hvorefter de angiveligt skal have lavet hjulspin på ryggen af offeret i 20 sekunder, hvilket medførte flere forbrændinger på den 17-åriges krop.

Delvis skyldig
Mens anklager Nina Maria Hansen til formiddag fremlagde sagen, lyttede de to tiltalte intenst med. De sad med mutte ansigter og kiggede til tider over på deres mødre på tilhørerrækkerne.

Begge har erkendt sig delvis skyldige, men erkender ikke alle forhold i anklageskriftet.

Den 16-årige erkender at have været på stianlægget den pågældende dag, hvor han kom kørende forbi på sin knallert og så den 17-årige med sin kæreste. De kender alle hinanden.

Den 16-årige fik derpå fat på sin ven, den 15-årige som også er tiltalt. De skulle tale med den 17-årige, men det endte i diskussion. Ifølge den 16-årige blev offeret slået og sparket af den 15-årige.

– Jeg kørte ham kun over én gang med knallerten. Jeg gav den lidt gas, fortæller den 16-årige.

– Hvorfor kørte du ham over, spurgte anklageren?

– Jeg ved det ikke. Det gik først op for mig bagefter (hvad der var sket, red.), forklarede den 16-årige.

Det 17-årige offer fik voldsomme mærker og forbrændinger, men den 16-årige mener, at det skyldtes, at motoren var varm. Han nægter at have lavet hjulspin på offerets ryg.

– Jeg måtte give den gas for at få knallerten over ham, fortæller den 16-årige.

Han husker, at offeret skreg, men mener ikke, at den 17-årige sagde, at de skulle lade være.

– Han sagde bare av, ellers sagde han ikke så meget.

15-årig erkender slag og spark
Ifølge den 15-årige startede det hele dagen forinden, hvor den 17-årige havde ringet til den 15-årige og sagt, at ’i er nogle små svanser’ og ’du er en horeunge’.

– Han var frembusende og provokerende, fortalte den 15-årige som forklaring på, hvorfor han gerne viller mødes og tale med ham 'for at give ham en på hovedet'.

Han erkender, at det blev lidt voldsommere.

Ifølge den 15-åriges forklaring mødtes de alle ved Buddinge Station, hvor den 17-årige stod med sin kæreste.

– Jeg går hen og giver ham to-tre knytnæveslag i hovedet og tre-fire spark på lår og skulder.

Efter overfaldet forklarede den 15-årige, at offeret lå på jorden, mens kæresten råbte op.

– Så ser jeg ud af øjenkrogen, at knallerten er over ham, og han skriger. ’Hvad fanden laver du’, råber jeg til min ven.

Ifølge den 15-årige løb han hen for at få knallerten væk fra offeret. Men i stedet for at løfte knallerten væk valgte føreren af knallerten at give den gas, forklarer han.

Den 15-årige er sikker på, at hans ven kun kørte den 17-årige over én gang.

Offeret vil senere i dag afgive vidneforklaring.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere