50-årig erkender at have skudt 17-årig i hovedet

Manden, der skød 17-årig knallertkører, netop blevet fængslet fire uger ved retten i Esbjerg

En 50-årig mand har erkendt, at han skød mod en 17-årig med et luftgevær, fordi han larmede med sin knallert. Nu er drengen i respirator. Foto: Ernst van Norde
En 50-årig mand har erkendt, at han skød mod en 17-årig med et luftgevær, fordi han larmede med sin knallert. Nu er drengen i respirator. Foto: Ernst van Norde

Grundlovsforhøret mod den 50-årige mand, der er sigtet for at have skudt en kun 17-årig ung mand i hovedet med et kraftigt luftgevær, er netop gået igang ved retten i Esbjerg.

Den sigtede, der er tatoveret i store dele af hovedet, virker sammensunken og træt. Han bor på Gl. Vardevej i Esbjerg, der er kendt for at huse tunge, sociale klienter og kriminelle.

Den 50-årige er nu ved at blive afhørt af anklager Stine Pedersen.

Den sigtede erkender at have afgivet skud. Men ikke for at ramme.

For at skræmme
- Det var for at skræmme, siger den sigtede.

Den 17-årige blev ramt af et 5,5 kaliber hagl på et sted i kraniet, som er svært tilgængeligt for lægerne at operere. Den unge mand er i følge politiet i livsfare. Han ligger i respirator på Odense Universitetshospital.

- Jeg har købt geværet i en butik i Esbjerg. Og jeg har tilladelse til at have det, forklarer manden.

- Kikkertsigtet er pillet af. Man lader geværet ved at knække det over. Jeg gør det med foden for det er hårdt at knække. Man putter et projektil i ad gangen.

- Er det farligt?

- Ja, man kan dræbe et dyr med det på hundrede meters afstand. Det har jeg prøvet tidligere. Naboen ville gerne have, at jeg skød vildkatte, som han var træt af.

De fræser rundt
Den 50-årige forklarer, at han var dødtræt af at høre den samme knallert køre rundt og rundt med løs udstødning.

- Det begyndte ved titiden. Jeg gik i seng klokken 23.00 - og så kom larmen. Jeg sover med åbent vindue, fordi jeg skal have frisk luft. Så fik jeg nok. Jeg ladede geværet og gik ud og skød. Jeg stod på altanen og skød.

Han lå og fræsede rundt. Så gik skruen løs og så tog det overhånd. Jeg skød da knallerten var lige foran garagerne. Det er på omkring 30 meters afstand. Jeg sigtede på knallerten. Jeg fulgte knallertens bevægelse med geværet. Men jeg sigtede ikke på selve personen.

- Jeg trykkede af og gik ind igen. Jeg hørte hverken ambulance eller politi bagefter. Jeg lagde heller ikke mærke til, at lyden fra knallerten holdt op.

Tog sigte foran knallert
Anklageren læser nu op fra politirapporten:

- Da du blev afhørt i morges har du forklaret, at du tog sigte og sigtede tre meter foran knallerten. Du så knallerten og føreren væltede.

- Det er en misforståelse. Jeg lukkede døren med det samme. Jeg kan godt have sagt det, men jeg er kommet i tvivl nu.

Gået til skydning
Den 50-årige afviser, at han tidligere har sagt til politiet, at føreren for hans skyld bare kunne blive liggende.

- Jeg ved godt, hvordan man rammer et mål i bevægelse. Man sigter foran. Jeg har gået til skydning i mange år, så det ved jeg godt.

Den sigtede afviser, at han overvejede at ramme manden.

- Jeg skød for at få ro og for at skræmme manden, sigter den sigtede.

Yderst kritisk tilstand
En læge fra Sydvestjysk Sygehus har til politiet oplyst, at man ved en scanning søndag aften fandt et projektil i midten af offerets hoved. Den unge mand blev lagt i kunstigt koma.

Den 17-årige blev herefter overført til Odense Universitetshospital. Her behandles han for store blødninger i hjernen, som har øget trykket i kraniet. Lægerne har oplyst, at den 17-åriges tilstand er yderst kritisk.

Anklager Stine Pedersen kræver netop nu, at den sigtede mand bliver fængslet af hensyn til retshåndhævelsen.

- Den sigtede risikerer mindst 60 dages fængsel i denne sag, fastslår anklageren og henviser til andre domme.

Dommeren har netop besluttet, at den 50-årige skal varetægtsfængsles i fire uger. Den 50-årige ønsker ikke at kære kendelsen.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 En 50-årig mand har erkendt, at han skød mod en 17-årig med et luftgevær, fordi han larmede med sin knallert. Nu er drengen i respirator. Foto: Ernst van Norde
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere