Teenage-drenge dømt: Offer for hjulspins-tortur er lettet over dom

Nu er dommen faldet mod to teenagedrenge, som med vilje kørte 17-årig ned på knallert og lavede hjulspin på ham, samt udført tæsk og spark.

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Det var en lettet 17-årig, der forlod retten i Glostrup efter hans to gerningsmænd blev kendt skyldig i vold.

- Jeg er helt tilfreds med dommen, sagde han på vejen ud.

Ifølge anklager Nina Maria Hansen, som også er tilfreds med dommen, blev den 17-årige udsat for usædvanlig grov vold af to teenagedrenge på 15 og 16 år.

- Der er ingen tvivl om, at det var planlagt grov vold, hvor knallerten blev brugt som et farligt våben, påpegede anklageren i sin procedure.

De adskillige slag og spark samt påkørsel af knallert skete 6. august i år ved stianlægget ved Buddinge Station, hvor den 17-årige var ude at gå tur med sin kæreste.

Selvom anklageren er tilfreds, havde hun dog håbet på ubetinget straf.

Se også: Politiets anklage: Drenge lavede knallert-hjulspin på ryggen af teenager

Begge kendt skyldig

Den 15-årige forklarede selv i retten, at han havde slået og sparket den 17-årige flere gange i ansigt og på kroppen. Han erkendte sig derfor delvis skyldig. Det var dog alligevel en lettere nervøs mand inden dommen. Han modtog dommen pænt, der lød på 3 måneders betinget straf.

Den 16-årige indrømmede, at han havde påkørt den 17-årige én gang med vilje på sin knallert, men nægter at have lavet hjulspin. Dommeren vurderede dog, ud fra skaderne på den 17-årig, at den 16-årige havde lavet hjulspin på vedkomne og idømte ham 5 måneders straf, hvoraf 1 måned blev gjort ubetinget.

Straffen er hårdere til den 16-årige, idet han var klar over, at den 17-årige fik tæsk og spark af den 15-årige, men ikke greb ind. Derudover vurderede dommeren, at den 15-årige var uvidende om, at hans ven ville køre over offeret med sin knallert.

Den 16-årige valgte i samråd med sin forsvarer at tage betænkningstid.

Efter episoden blev det 17-årige offer kørt på Herlev hospital, hvor han straks blev opereret. Ifølge lægelige beviser, havde offeret voldsomme mærker og 2. grads forbrændinger på hele ryggen, samt brandsår på højre arm.

Se også: Offer for hjulspins-tortur er lettet over dom

I dag har den 17-årige det fint igen og tilgivet gerningsmændene.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere