18-årig stod af bus inden blodbad: 'Jeg har været utrolig heldig'

18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen nåede at stå af den bus, der blev kapret i Norge mandag aften

18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen nåede at stige af bussen, før den formodede gerningsmand gik amok og dræbte chaufføren og to passagerer (Foto: AP/Privatfoto)
18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen nåede at stige af bussen, før den formodede gerningsmand gik amok og dræbte chaufføren og to passagerer (Foto: AP/Privatfoto)

Buschaufføren og to passagerer blev dræbt med en kniv, da en rutebus fra selskabet Nor-Way blev kapret i det vestlige Norge mandag aften.

Men 18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen stod af bussen i byen Årdal, inden den formodede gerningsmand gik amok, skriver Bergensavisen.

- Jeg har været utrolig heldig, siger Keilon Stenfeldt Nilsen til Bergensavisen.

Den rutebus, Keilon Stenfeldt Nielsen var med, skulle fra byen Årdal til Oslo. Lige før bussen nåede hovedvej E16, blev den kapret af den formodede gerningsmand, der beskrives som en midaldrende mand med anden etnisk baggrund end norsk.

Se også: Tre dræbt i norsk buskapring

Bersærk med kniv
Da de norske myndigheder fik meldingen om, at en bus var kommet i uføre, troede de, at der var tale om et trafikuheld.

- Vi fik først besked om, at det var et trafikuheld. Men da vidner kom til for at hjælpe, fik de øje på en desperat mand indeni bussen. Han viste et våben frem. Da forandrede situationen sig, siger politiets operationsleder i i området, Wenche Hope, til VG.

Redningsfolk blev sendt til stedet, mens politiets elitestyrker også blev tilkaldt, da en ny melding indikerede, at der kunne være tale om en gidselssituation.

Den formodede gerningsmand blev anholdt af redningsfolkene, som ved ankomst kunne konstatere, at alle bussens passagerer - en kvinde og to mænd - var døde.

Utroligt heldig
Det er foreløbigt politiets teori, at gerningsmanden dræbte alle passagererne med en kniv. Gerningsmanden selv kom også til skade, og blev derfor fragtet til et nærliggende hospital med politieskorte.

For Keilon Stenfeldt Nielsen er det svært at forstå, hvad der er sket.

- Man tænker ikke over, at sådan noget kan ske. Det er jo forfærdeligt. Jeg tænker bare, at jeg var så utrolig heldig, siger Keilon Stenfeldt Nilsen.

Hverken busselskabet Nor-Way eller norsk politi kunne mandag aften sige mere om gerningsmandens motiv.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere