Politiet jagter serierøver efter knivstik

To voldsomme røverier mod blomsterbutikker på Østerbro efterforskes

Den 48-årig kvinde blev stukket flere gange med en kniv under røveriet mod en blomsterbutik på Østerbro, men hun er uden for livsfare. (Foto: Kenneth Meyer)
Den 48-årig kvinde blev stukket flere gange med en kniv under røveriet mod en blomsterbutik på Østerbro, men hun er uden for livsfare. (Foto: Kenneth Meyer)

Politiet i København mistænker, at den samme gerningsmand står bag to grove røverier mod blomsterbutikker på Østerbro.

Senest blev en 48-årig kvinde stukket i maven med en kniv mandag aften, da en mand begik røveri mod hendes blomsterbutik på Østerbrogade nær Svanemøllen Station.

11 dage tidligere gik det ud over en blomsterbutik på Nordre Frihavnsgade, hvor et ægtepar blev stukket ned under røveriet.

Efterforskningsleder ved Station Bellahøj, Frank Lund Nielsen, ser et muligt sammenhæng mellem sagerne.

- Det er pudsigt, at det er en mand med en kniv, der begår begge røverier, siger efterforskningsleder Frank Lund Nielsen til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at gerningsmanden muligvis går efter blomsterbutikkerne, fordi de har kontanter og ingen overvågning.

- Alle andre steder med kontanter har man besluttet, at der skal være overvågning af forretningen. Det kan være, at gerningsmanden ved, at der ikke har været overvågning i blomsterforretningerne, siger efterforskningslederen.

Den 48-årige butiksindehaver er fortsat indlagt på Rigshospitalet og betegnes i stabil tilstand. En veninde fortæller til Ekstra bladet, at hun var slemt tilredt efter overfaldet.

- Hun har været på operationsbordet, lyder det fra veninden, der tirsdag hjalp med oprydningen i den midlertidigt lukkede blomsterbutik.

Ifølge efterforskningsleder Frank Lund Nielsen kan signalementet fra de to røverier godt være af samme person, selv om de afviger en smule:

  • Manden der stak den 48-årige kvinde ned beskrives som en dansk mand, spinkel af bygning, 160-170 centimeter høj, kort mørkt hår og iført sort tøj og kasket. Han beskrives af vidner som narkomantype.
  • Ved røveriet på Nordre Frihavnsgade blev røveren beskrevet som 25-30 år, 160-170 centimeter høj og spinkel af bygning. Han havde skulderlangt, blond hår og skægstubbe. Han var klædt i lyst, snavset tøj.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere