Politiet troede lig var Halloween-dukke: Ulykkeligt og ærgerligt

Nordsjællands Politi beklager uheldig hændelse natten til lørdag, hvor flere blev afvist, da de ringede 1-1-2 og informerede om en død mand ved Hillerød Station

Der er lagt blomster ved hegnet, hvor en mand blev fundet død. (Foto: John Jessen Hansen/Hillerødposten)
Der er lagt blomster ved hegnet, hvor en mand blev fundet død. (Foto: John Jessen Hansen/Hillerødposten)

- Det er hammer ærgerligt og en ulykkelig hændelse.

Sådan lyder det fra chefpolitidirektøren hos Nordsjællands Politi, efter det kom frem, at alarmcentralen nægtede at sende politi og ambulance til Hillerød Station, selvom der var flere meldinger om en død mand, der hang fra et hegn.

De bekymrede borgere - heriblandt tre gymnasieelever - fik blot at vide, at der var tale om en Halloween-dukke.

Se også: Politiet om død mand: Det er bare en Halloween-dukke

- Det er ulykkeligt for de unge mennesker, og det er hammer ærgerligt, at det kunne ske. Der er simpelthen tale om dårlig timing, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer til Ekstra Bladet med henvisning til, at det netop havde været Halloween.

- Alle de gimmicks, der bliver lavet i den forbindelse, er løbet ud af en tangent, og man har jo også læst lignende historier fra udlandet, siger han og nævner et eksempel fra USA, som blandt andet har været beskrevet på ekstrabladet.dk, hvor to mænd skræmte naboerne fra vid og sans ved at forgive at være blevet knust under garagedøren.

Se også: Naboerne skreg - politiet grinede

Samtidig fortæller chefpolitiinspektøren, at politiet fik flere opkald, hvor voksne mennesker, der havde set den døde mand, ringede ind og fortalte, at der var tale om netop en dukke.

- Så det er bare fandens uheldigt, og det er meget beklageligt, men vi lærer selvfølgelig af denne hændelse, siger Flemming Drejer.

Politiet tilbyder krisehjælp
Han ved ikke, hvor mange opkald alarmcentralen fik om den hængte mand, men fastslår, at alle, der har set manden og har haft en dårlig oplevelse, kan få hjælp hos Nordsjællands Politi.

- Hvis de har brug for at snakke med en professionel, så skal de bare ringe, så skal vi nok tage os godt af dem, siger Flemming Drejer og tilføjer, at politiet har krisepsykologer til rådighed.

- Så hvis der går nogen rundt og ikke kan håndtere det, kan de rette henvendelse til Nordsjællands Politi på 114, fastslår chefpolitiinspektøren.

1 af 2 Der er lagt blomster ved hegnet, hvor en mand blev fundet død. (Foto: John Jessen Hansen/Hillerødposten)
2 af 2 Der er lagt blomster ved hegnet, hvor en mand blev fundet død. (Foto: John Jessen Hansen/Hillerødposten)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere