Ven til forsvundne Rasmus: Jeg tror, han lever

For få måneder siden var Rasmus Hansen i byen for første gang på sin 18-års fødselsdag. Anden bytur på kort tid endte dog knap så festligt, da han forsvandt sporløst fra nattelivet. Familie og venner leder nu i håb om at finde ham

Her går vennerne håbefuldt rundt og leder langs strandkanten ved Køge. De håber at finde Rasmus Hansen, som forsvandt natten til søndag. (Foto: Linda Johansen)
Her går vennerne håbefuldt rundt og leder langs strandkanten ved Køge. De håber at finde Rasmus Hansen, som forsvandt natten til søndag. (Foto: Linda Johansen)

Strand, skov og by. Overalt i Køge leder venner og familie på tredje døgn efter 18-årige Rasmus Hansen, der har været forsvundet siden natten til søndag. Folkeskolevenner leder håbefuldt ved stranden sammen med 150 andre personer, der håber at finde den unge mand.

- Han sidder et sted og venter på at blive fundet, siger Simon Nielsen.

Se også: 18-årige Rasmus forsvundet under bytur

Mens han går langs strandkanten, fortæller han, at han siden søndag eftermiddag har ledt efter sin bedste ven.

- Jeg leder, fordi jeg vil have ham hjem. Jeg tror, at han lever. Har ikke lyst til at forestille mig andet, forklarer han.

Se også: Rasmus fortsat savnet

Simon Nielsen har været venner med Rasmus siden 6. klasse i folkeskolen. I dag laver de stadig stort set alt sammen.

- Vi spiller FIFA, ser fodbold og så ser vi hinanden hver dag i skolen, forklarer Simon Nielsen. Han går på skole med Rasmus Hansen, der går i 2.g på HTX i Køge. Ifølge Simon Nielsen er Rasmus glad for skolen og meget pligtopfyldende og intelligent.

- Han vil gerne være havbiolog, fortæller han. Simon er sikker på, at han nok skal blive det en dag.

Se også: 18-årige Rasmus forsvundet under bytur

Hjalp altid andre

Han beskriver Rasmus Hansen som et glad menneske. En person som altid er positiv og har hjertet på det rette sted. Simon Nielsen forstår slet ikke, at hans ven kunne forsvinde på den måde.

- Han har altid en grænse med alkohol. Det er ham, som altid tager ansvar for andre, siger han og påpeger, at Rasmus altid er flink over for andre.

Han understreger, at Rasmus elskede at være social og have det sjovt. Han var bare mere typen, som hyggede sig til privatfester i stedet for at gå i byen. Han bor til daglig med sin 16-årige søster, mor og papfar ved Ølsemagle.

Simon Nielsen forstår slet ikke, at Rasmus skulle have været så fuld lørdag aften. Aftenen forinden sov han hjemme hos Rasmus, hvor de hyggede med tv og FIFA. Simon gik fra sin ven lørdag eftermiddag, fordi han skulle til fodboldtræning.

- Han elsker fodbold og træner i Rishøj, siger han. Han husker, at Rasmus kort nævnte, at han skulle i byen.

Også andre venner fra fodbold og skolen leder ferbrilsk efter Rasmus Hansen.

Fanen er høj

Nikolaj Nielsen håber og håber.

- Han ville gøre det samme for mig, fortæller han, da Ekstra Bladets udsendte spørger, hvorfor han leder.

- Jeg tror jo, at han lever.

Nikolaj Nielsen kendte Rasmus Hansen fra folkeskolen. Han har stort set ikke sovet, siden Rasmus forsvandt natten til søndag. Sidste gang han så ham var, da Rasmus fyldte 18 år og holdt en kæmpe 18-års fødselsdagsfest.

- Det var vist første gang, at han var i byen. Nu det så anden gang i sit liv, og så forsvinder han, fortæller Nikolaj, der er bekymret.

- Det ligner ham bare slet ikke.

1 af 2 Politifoto
2 af 2 Her går vennerne håbefuldt rundt og leder langs strandkanten ved Køge. De håber at finde Rasmus Hansen, som forsvandt natten til søndag. (Foto: Linda Johansen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere