TV: Vores kammerat blev skudt

Vennerne var øjenvidner og troede, at 17-årig blot væltede på sin scooter

To kammerater var øjenvidner, da en 17-årig mand søndag aften væltede på en scooter bag bebyggelsen på Gl. Vardevej 55 i Esbjerg. Hvad de ikke vidste var, at deres ven var blevet ramt i hovedet af et kraftigt hagl fra en snigskyttes luftgevær – affyret fra altanen på 2. sal.

- Vi stod cirka 150 meter væk og så, da vores kammerat væltede på scooteren. Vi løb derhen og konstaterede, at han havde fået slået hul i sit hoved, så det blødte. Derfor tilkaldte vi en ambulance, siger vennerne på 19 og 16 år, da Ekstra Bladet i går mødte dem i boligområdet.

Snigskytten erkendte
Snigskytten, en 50-årig mand, blev ved retten i Esbjerg i går varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have skudt og ramt den 17-årige. Manden erkendte at være skarpretteren.

Ved en skanning på sygehuset kunne lægerne senere konstatere, at et hagl sad fast inde i hjernen på den unge mand, der fortsat er i kritisk tilstand og i livsfare.

- Han var ved bevidsthed og kunne godt snakke lidt, indtil ambulancen kom, siger vennerne.

Havde slået sit hoved
De to kammerater erfarede først mandag morgen, hvad der egentlig var sket.

- Min far ringede og fortalte, at vores ven var blevet skudt, selv om jeg var ret sikker på, han bare var væltet på scooteren og havde slået sit hoved på kantstenen. Selvfølgelig blev jeg forskrækket over det, siger den 19-årige kammerat.

- Bemærkede I manden på altanen?

- Nej, vi så ingenting. Vi hørte ikke noget skud, og der var meget mørkt.

Ingen af de tre bor i bebyggelsen på Gl. Vardevej, men var på besøg hos en fælles ven. De har kendt hinanden gennem flere år og har alle grønlandsk baggrund.

Den 50-årige mand bliver af flere i bebyggelsen på Gl. Vardevej beskrevet som en frygtet mand.

- Iført militærtøj kører han ofte rundt på cykel medbringende sit gevær i et hylster. Han er frygtet i byen og ikke én, man lige har lyst til at besøge, siger en genbo, da Ekstra Bladet i går talte med folk på Gl. Vardevej.

Ansigtstatoveringer
Den fængslede er tidligere straffet, fremgik det af grundlovsforhøret, hvor den 50-årige fremviste sine ansigtstatoveringer samt piercinger i både ører og næse.

Her fortalte manden, at han var træt af at høre den samme scooter køre rundt og rundt med løs udstødning.

- De begyndte ved titiden. Jeg gik i seng kl. 23.00 – og så kom larmen. Jeg sover med åbent vindue, fordi jeg skal have frisk luft. Så fik jeg nok. Jeg ladede geværet og gik ud på altanen og skød.

Da han af anklageren blev spurgt, om våbnet var farligt, svarede den 50-årige:

- Ja, man kan dræbe et dyr med det på hundrede meters afstand. Det har jeg prøvet tidligere.

Samtlige mennesker, Ekstra Bladet i går talte med, har aldrig følt sig generet af knallertstøj fra gården – selv om flere også sover med åbent vindue.

Ved du noget? Kender du den sigtede?Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere