Krigsveteran truet med pistol: 'Jeg tænkte kun på min datter'

34-årige Benjamin Yeh blev truet med en pistol, da han forsøgte at fange den røver, der tirsdag aften slog til mod et posthus på Frederiksberg

Den 34-årige krigsveteran Benjamin Yeh blev truet med en pistol, da han tirsdag aften forsøgte at løbe en røver op (Foto: Privatfoto)
Den 34-årige krigsveteran Benjamin Yeh blev truet med en pistol, da han tirsdag aften forsøgte at løbe en røver op (Foto: Privatfoto)

Tirsdag aften begik en mand, der talte gebrokkent engelsk, væbnet røveri mod et posthus på Finsensvej på Frederiksberg i København.

Da gerningsmanden tog flugten efter røveriet, satte 34-årige Benjamin Yeh efter ham sammen med en anden borger. Benjamin Yeh var på vej ind for at handle i Super Brugsen, der ligger lige ved siden af posthuset, da han pludselig havnede midt i røverens løbebane.

Se også: Politi jagter bevæbnet røver

- Jeg så en mand, der løb fra poshuset med en pistol i hånden. Lige bag røveren løb en anden mand, der forsøgte at stoppe ham. Jeg valgte så at løbe efter røveren om bag nogle hække og videre igennem Frederiksberg, siger Benjamin Yeh til Ekstra Bladet, mens adrenalinen stadig pumper i hans krop.

Truet til at vende om
Da Benjamin Yeh og hans kompagnon havde løbet den formodede gerningsmand op, sagtnede røveren først farten, hvorefter han vendte sig mod sine to forfølgere på Wilkensvej.

- Han går bevidst hen imod os, og da han kommer tæt på, trækker han sin pistol frem og peger mig lige i hovedet med den. Han stod cirka en meter fra mig, fortæller Benjamin Yeh.

I det øjeblik, Benjamin Yeh så ind i pistolens løb, var der kun én ting, der afholdt ham fra at overmande røveren.

- Jeg skulle virkelig bruge alle mine kræfter for ikke at smadre ham. Men der skal så lidt til, når en en mand har en pistol i hånden. Jeg tænkte kun på min datter, og det fik mig til at holde mig tilbage, siger han.

Med pistolen rettet imod Benjamin Yeh sagde gerningsmanden, at de skulle lade være med at løbe efter ham. I det øjeblik besluttede Benjamin Yeh at trække sig tilbage, hvorefter røveren vendte sig væk og fortsatte sin flugt.

Krigshelt med PTSD
Det er ikke nyt for Benjamin Yeh at stå i en presset situation. Han var udstationæret som soldat i Bosnien i 1998-99, men da han kom hjem, fik han konstateret posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

Ifølge Benjamin Yeh er det som krigsveteran en daglig kamp at skulle håndtere høje lyde og andre ting, der vækker minderne om de ting, han har oplevet i felten.

Og selvom han ikke tøvede et øjeblik med at sætte efter røveren, så ved han, at følelserne vil hjemsøge ham, når han lægger sig til at sove.

- Oplevelsen kommer helt sikkert til at ramme mig, og jeg kommer ikke til at sove i nat. Jeg kan ikke sove de mange næste natter efter det her, siger Benjamin Yeh.

Benjamin Yeh er talsmand for de danske krigsveteraner. I maj måned blev han tildelt De Nordiske Blå Baretters æresmedalje for sin indsats.

Hjælp politiet
Politiet leder stadig efter gerningsmanden og har gennemsøgt området med blandt andet hunde uden at finde ham.

- Vi har afhørt de tre ansatte, der var på arbejde, da røveriet skete, og nogle vidner der overværede røveriet. Desuden har vi lavet tekniske undersøgelser på stedet, siger Kenneth Jensen.

Røveren beskrives som en mand på omkring 25 år. Han er 175 centimeter høj og almindelig af bygning.

Under røveriet havde han en mørk jakke på, mørke joggingbukser med tre hvide striber ned ad buksebenene og sorte sko med hvide såler.

Han havde en armygrøn kasket på og underansigtet skjult bag en såkaldt halsedise.Ved du noget? Så send en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst) - du kan også bruge formularen nedenfor

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere