Skød 17-årig knallertkører: Tidligere dømt for blodigt mord

Sendt 12 år i fængsel i 1994: Den 50-årige esbjergenser myrdede i blodrus sin kammerat med ti knivstik under skænderi om luft-gevær

Den 50-årige affyrede skudet mod knallertkøreren fra dennealtan. Manden er tidligere dømt for mord. I 1994 dræbtehan sin kammerat med ti knivstik (Foto: Ernst van Norde)
Den 50-årige affyrede skudet mod knallertkøreren fra dennealtan. Manden er tidligere dømt for mord. I 1994 dræbtehan sin kammerat med ti knivstik (Foto: Ernst van Norde)

Den 50-årige esbjergenser, Nicki Madsen, som skød en 17-årig knallertkører i hovedet søndag aften med et kraftigt luftgevær, har en dybt forhærdet og kriminel fortid.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at manden tilbage i 1994 stod bag et usædvanligt råt og blodigt mord på en kammerat. De to var kommet op at skændes om - et luftgevær. Og det endte med, at den dengang 30-årige Nicki Madsen dræbte kammeraten med ti knivstik.

Nicki Madsen blev senere i dømt tolv års fængsel for mordet.

Irriteret over larm
Nicki Madsen skød søndag aften den 17-årige knallertkører i irritation over, at hans knallert larmede så meget, at han ikke kunne sove. Den 17-årige har siden befundet sig i koma og er i livsfare.

Se også: 50-årig erkender at have skudt 17-årig i hovedet

Drabet, som sendte Nicki Madsen tolv år bag tremmer, fandt sted i juli 1994 i Nyborg. Her boede Nicki Madsen dengang og han fik besøg af sin kammerat, som også var dybt kriminel.

Kammeraten, den 28-årige Michael Baumann, fik øje på et kraftigt luftgevær i lejligheden. Han ville skyde med det, men det ville Nicki Madsen ikke have.

Baumann affyrede alligevel geværet inde i lejligheden. Og det blev Madsen rasende over. Baumann snittede flere gange Nicki Madsen i armen med en foldekniv.

Hoedpuls-åren skåret over
- Jeg bakkede ud i køkkenet og snuppede en brødkniv. Den stak jeg med i selvforsvar, forklarede Nicki Madsen dengang i grundlovsforhøret i retten i Nyborg.

Noget tyder imidlertid på, at Nicki Madsen gik fuldstændig amok i en regulær blodrus.

Han stak kammeraten ti gange i ryggen, brystet og halsen. Kammeraten døde af et voldsomt blodtab, fordi hovedpulsåren blev skåret over.

Kniv stak ud af maven
En nabo, som havde hørt larmen, trængte ind i lejligheden. Her fandt han Nicki Madsen stående bøjet over den døde kammerat, som lå på gulvet med brødkniven stukket ind i maven.

Den nu 50-årige Nicki Madsen blev ved et grundlovsforhør i mandags fængslet i fire uger for at have skudt den kun 17-årige unge knallertkører.

Efter retsmødet spurgte Ekstra Bladet anklager Stine Pedersen, hvad den sigtede tidligere har lavet af kriminalitet. Hun svarede :

- Ikke noget, der kommer denne sag ved.

Politichef tavs om hans fortid
Heller ikke vicepolitiinspektør Bent Thuesen, der står for efterforskningen af skuddramaet mod knallertkøreren, ønsker at udtale sig om den 50-åriges fortid.

- Som jeg tidligere har sagt, så er han en gammel kending af politiet. Men hvad han nærmere har lavet, kan jeg ikke udtale mig om.

- Vi har i avisarkiverne fundet ud af, at han i 1994 dræbte en mand i Nyborg. Kender du ikke noget til det?

- Jeg vil ikke gå nærmere ind i den sigtedes fortid, lyder det kortfattet fra vicepolitiinspektøren.

Nicki Madsen har gennem sin lange, kriminelle løbebane ofte skiftet navn. Således hed han i 1994 Per Kai Tage Larsen.

Han har også tidligere officielt heddet Sonny Madsen, Nick Larsen og Per Villadsen.

Kender du noget til sagen ? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere