Soldater stjal Lego fra krigsramte børn

Overkonstablerne er ikke længere i forsvaret

Soldaterne var udstationeret i Afghanistan, da de stjal Lego fra de fattige, krigsramte børn. (Foto: Thomas Borberg)
Soldaterne var udstationeret i Afghanistan, da de stjal Lego fra de fattige, krigsramte børn. (Foto: Thomas Borberg)

To danske soldater har stjålet 24 kilo Lego-klodser fra nogle at verdens mest udsatte børn, nemlig afghanske piger og drenge, som stadig lider hårdt under årtiers krig.

Tyveriet fandt sted i Camp Bastion-lejren i 2011. I december samme år blev gerningsmændene - to overkonstabler - idømt 14 dages betinget fængsel ved Retten i Nykøbing Falster.

Det skriver metroxpress.

Dybt uacceptabelt
- De pågældende er ikke længere ansat i forsvaret. Det, der er foregået, er selvfølgelig dybt, dybt uacceptabelt, og vi ser med med stor alvor på ethvert tyveri,siger Henrik Mortensen, der er pressevagt i Forsvarskommandoen, til metroxpress.

Hos Red Barnet vækker tyveriet forargelse.

- Vi bruger Lego i vores hjælpearbejde verden over, for det hjælper børnene med at flygte fra en barsk virkelighed. Det er dybt kritisabelt at stjæle dette legetøj fra børn. Jeg har heldigvis aldrig tidligere hørt noget lignende, siger Janne Tynell, der er pressechef i Red Barnet, til metroxpress.

Det skuffer os
Heller ikke hos Lego i Billund er man tilfreds med, at Lego til børn blev stjålet af danske soldater.

- Det skuffer os selvfølgelig, at nogen kan finde på at stjæle Lego fra børn i nød. Det er trist at høre, siger Frederikke Tømmergaard, kommunikationschef i Lego Fonden.

Lego fastslår, at tyveriet ikke ødelægger tilliden til, at forsvaret i fremtiden kan hjælpe med at uddele klodser til nødlidende børn.Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere