Satellit rammer jorden på fredag

De danske myndigheder følger en udtjent satellit, der rammer jorden fredag morgen

De danske myndigheder følger situationen tæt, når en satellit fra the European Space Agency, ESA, på ét ton formentlig rammer jorden fredag morgen.

Der er foreløbig intet, der tyder på, at satellitten rammer dansk jord, men Rigspolitiet oplyser, at man følger udviklingen tæt.

En række centrale myndigheder er i forvejen samlet onsdag og torsdag i den Nationale Operative Stab hos Rigspolitiet i Ejby for at gennemføre den nationale krisestyringsøvelse, Krisøv13, der handler om et massivt cyber-angreb på Danmark, hvor vitale samfundsfunktioner sættes ud af spillet.

- Sideløbende med øvelsen følger alle myndigheder så også situationen omkring satelitten. Det er med til at gøre os ekstra skarpe og vi er klar til at melde ud, når vi ved nærmere, hvad der kommer til at ske, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

Satellitten med navnet GOCE har de seneste fire år registreret variationer i jordens tyngdekraft, men nu er den løbet tør for brændstof, og missionen er derfor færdig.

Der er tale om en cylinderformet satellit med vinger, som måler cirka 1 x 5 meter og vejer cirka et ton.

Ifølge ESA, der ejer satellitten, vil det meste af den gå i opløsning i atmosfæren på dens vej mod jorden, men mindre løsdele forventes at ramme jorden, og de vil ifølge beregninger veje op mod 90 kilo.

Præcis hvor og hvornår GOCE rammer jordens overflade kan ikke forudsiges med sikkerhed endnu, men det vil blive tydeligere, når tiden nærmer sig, siger Rigspolitiet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere