Graham Bishop tog kniv med hjemmefra: Jeg ville dræbe mig selv

Graham Bishop havde planer om at dræbe sig selv forud for hans drabsforsøg på sine to døtre. Han fastholder, at han ikke husker overfaldet

59-årige Graham Bishop står tiltalt i Københavns Byret for at have forsøgt at dræbe sine to døtre på Rigshospitalet i august sidste år. (Arkivfoto: Polfoto)
59-årige Graham Bishop står tiltalt i Københavns Byret for at have forsøgt at dræbe sine to døtre på Rigshospitalet i august sidste år. (Arkivfoto: Polfoto)
BYRETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Graham Bishop havde helt bevidst medbragt en kniv til Rigshospitalets Ronald McDonald-hus, da han senere endte med at bringe sine to egne fire-årige døtre i livsfare.

Se også: Forsøgte at dræbe sine døtre: Nu starter retssagen mod tv-clairvoyant

Det har han netop forklaret i byretten i København, hvor han bekræfter, at den kniv, der senere sårede hans døtre livsfarligt, var medbragt fra hans eget hjem.

Men kniven var ikke tiltænkt pigerne, har han forklaret i retten.

- Det virker dumt nu, men det virkede fornuftigt for mig på det tidspunkt. Hvis min kone ikke ville lade mig tage med til London, ville jeg dræbe mig selv på vej hjem, forklarer han fra vidnesskranken.

Konen ville skilles
Tidligere havde han haft en diskussion med hans kone om, hvorvidt han kunne få lov til at tage med til London, hvor deres ene datter skulle undersøges på et hospital. Her skulle de finde ud af, hvorvidt hun var egnet til en nyretransplantation.

Graham Bishop er ikke dansk statsborger og har også familie i udlandet. Nu står han til at blive udvist af Danmark for bestandigt, hvis han findes skyldig. (Foto: Morten Bjørn Jensen) Tæt på Bishop kræves udvist af Danmark

Forud for episoden havde konen krævet en skilsmisse, og det havde frusteret ham meget, har han forklaret. Så meget, at hvis hans kone endte med ikke at give ham lov til at tage med på turen til London, ville han dræbe sig selv.

- Jeg ville køre hjem ad motorvejen så hurtigt jeg kunne, og så stikke mig selv i bilen. Som sagt virker det dumt nu, men dengang virkede det sikkert, at jeg ville dø af det, forklarer han.

I stedet for at dræbe sig selv på vej hjem, endte han dog med at stikke sine døtre livsfarligt med kniven, hvorefter han stak sig selv og sprang ud af et vindue. Alle tre overlevede dog episoden.

Forsvarer: Han var utilregnelig
Hans forsvarer fastholder, at Graham Bishop har været utilregnelig i gerningsøjeblikket. Ifølge forsvarerens fremlæggelse er det især den medicin, Bishop har taget mod ADHD, der kan have haft bivirkninger, der gjorde Graham Bishop utilregnelig.

Tidligere på dagen har anklager Søren Harbo blandt andet afspillet optagelsen af det alarmopkald, som Graham Bishops hustru foretog, da hun i dyb fortvivlelse søgte hjælp, efter hendes mand var trængt ind på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus med en kniv.

Se også: Grådkvalt mor på alarmopkald: Min mand er gået helt amok

Mens presse og tilhørere var uden for døren, viste han desuden billeder og videoklip af døtrene fra dagen, som retten tidligere har besluttet skulle foregå for lukkede døre.

Bishop grådkvalt
Da dørene igen var blevet åbnet, fik presse og tilhørere dog også set billeder fra det værelse, hvor Graham Bishop var gået amok, og der sås blodspor i både den sofa, pigerne blev fundet i, og ved et vindue. Desuden viste anklageren billeder af en blodig køkkenkniv, som var fundet på stedet.

Efter fremvisningen af videoen for lukkede døre var Graham Bishop brudt grædende sammen, og gråden fortsatte under fremvisningen af billederne af den blodige sofa og den blodige kniv.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere