TV-clairvoyant giver medicin skylden for drabsforsøg

Graham Bishop, der sidder tiltalt for at have forsøgt at knivdræbe sine døtre, giver ADHD-medicin skylden for overfaldet

BYRETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Det var på grund af overmedicinering, at Graham Bishop endte med at stikke sine egne fire-årige tvillingedøtre adskillige gang i Rigshospitalets Ronald McDonald-hus i august sidste år.

Se også: Forsøgte at dræbe sine døtre: Nu starter retssagen mod tv-clairvoyant

Sådan lyder hans egen forklaring i retten, efter han er blevet afhørt af sin forsvarer.

- Jeg tror medicinen var årsag til det der skete, og jeg tror også, at de var årsagen til mine humørsvingninger. Jeg tror nu, at jeg slet ikke havde brug for medicinen, forklarer han i retten.

Ifølge hans forklaring har han siden 2010 fået medicin mod ADHD. En behandling som gradvist er blevet optrappet gennem årene, så indtaget er blevet større og større.

Gennem hele sagens forløb har han nægtet sig skyldig i drabsforsøg, fordi han og hans forsvarer fastholder, at han ikke kan huske overfaldet, og at han ikke havde til hensigt at skade sine døtre. Han har dog erkendt, at det var ham, der måtte have ført kniven, der nær kostede de fire-årige tvillingepiger livet.

Skader på den ene af pigerne har desuden efter lægernes konklusion vist, at hun forsøgte at afværge de mange knivstik fra faderen, der altså angreb pigerne mens de var lysvågne.

Forsvarer: Han var utilregnelig
Mens sagens anklager Søren Harbo vil have Graham Bishop fængslet for drabsforsøg, fastholder Graham Bishops forsvarer David Lublin, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Graham Bishop er ikke dansk statsborger og har også familie i udlandet. Nu står han til at blive udvist af Danmark for bestandigt, hvis han findes skyldig. (Foto: Morten Bjørn Jensen) Tæt på Bishop kræves udvist af Danmark

Denne konklusion forsøgte han også at komme frem til gennem afhøringen af sin klient. Her fortalte Graham Bishop blandt andet, at han tidligere i forbindelse med et øget optag af ADHD-medicinen havde haft et skænderi med sin kone, hvor han havde opført sig meget aggressivt af uforklarlige årsager.

- Det gav ikke nogen mening, men jeg kunne ikke holde det tilbage, forklarer han i retten.

Foruden den episode har han tidligere haft mange humørsvingninger, som han ikke har kunnet forklare, og han har ment, at medicinen ville være en løsning på problemet.

Husker kun brudstykker
I weekenden hvor han endte med at stikke sine døtre livsfarligt med en kniv, havde han ifølge sin forklaring indtaget et øget forbrug af medicinen for at kunne være sammen med sin familie uden at komme i dårligt humør.

Den søndag, hvor han endte med næsten at koste sine døtre livet, kan han kun huske meget få brudstykker af, og han mener nu selv, at hans manglende hukommelse fra dagen og overfaldet på døtrene skyldes det høje indtag af medicin i netop den weekend.

Se også: Graham Bishop tog kniv med hjemmefra: Jeg ville dræbe mig selv

Tidligere på dagen har han desuden forklaret, at grunden til, at han havde en kniv med i Rigshopsitalets Ronald McDonald-hus den dag, var at han havde planer om at tage livet af sig selv.

Stoppet med ADHD-medicin
Selvmordstankerne mener han nu også skyldes medicinindtaget, da han ifølge sin egen forklaring ikke længere har selvmordstanker efter at medicinforbruget er stoppet.

Retssagen mod Graham Bishop fortsætter fredag, hvor blandt andet hans ekskone skal afgive vidneforklaring. Hun oplevede overfaldet på døtrene fra nærmeste hold, og tidligere torsdag blev der i retten afspillet en optagelse af et opkald, hun havde foretaget til alarmcentralen den dag, hendes mand pludselig gik amok på Rigshospitalet.

Se også: Grådkvalt mor på alarmopkald: Min mand er gået helt amok

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere