Grådkvalt mor på alarmopkald: Min mand er gået helt amok

Et gruopvækkende alarmopkald er blevet afspillet i retssagen mod Graham Bishop, hvor hans kone frygter for, hvad han vil gøre mod deres fælles døtre

59-årige Graham Bishop sidder tiltalt for sidste år at have forsøgt at knivdræbe sine to døtre. (Arkivfoto: Polfoto)
59-årige Graham Bishop sidder tiltalt for sidste år at have forsøgt at knivdræbe sine to døtre. (Arkivfoto: Polfoto)
BYRETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): 'Det er min mand, der er gået helt amok, og han står med en kniv og truer med at begå selvmord'.

Sådan starter lydoptagelsen af det alarmopkald, hustruen til tv-clairvoyant Graham Bishop foretog efter at han i august sidste år var trængt ind på Rigshopsitalets børneafdeling, Ronald McDonald-huset.

Se også: Forsøgte at dræbe sine døtre: Nu starter retssagen mod tv-clairvoyant

Undervejs i opkaldet hører man kvinden kæmpe med gråden, mens hun frygter for, hvad Graham Bishop vil gøre ved døtrene, som han har lukket sig inde sammen med i et værelse.

Afspilningen kommer som en del af anklager Søren Harbos fremlæggelse i sagen mod Graham Bishop, som står tiltalt for drabsforsøget mod sine to fire-årige tvillingedøtre i august sidste år.

Truer med at dræbe pigerne
Under afspilningen forsøgte operatøren at berolige kvinden, samtidig med at hun spurgte ind til, hvad der var gået forud for hændelsen, og hvad Graham Bishop kunne finde på.

- Han truer med, at hvis jeg ringer til politiet, så slår han pigerne ihjel, lød det fra kvinden, mens hun kæmpede med tårerne.

Af optagelsen er det tydeligt, at kvinden er dybt fortvivlet over situationen, som hun har svært ved at begribe.

- Jeg har svært ved at tro, han kunne gøre noget ved børnene, men jeg ved det ikke.

- Jeg er bange for, hvad han vil gøre, hvis jeg går derind, lød det fra afspilningen.

Hun forklarede samtidig i opkaldet, at Graham Bishop har nogle psykiske diagnoser, som blandt andet omfatter, at han er maniodepressiv. Det har blandt andet ført til, at han nogle dage er helt normal, mens han andre dage kan flippe ud over småting.

Opkaldet til alarmcentralen sluttede med, at politiet ankom til stedet, og kvinden, der var ødelagt af gråd, henvendte sig i stedet til en betjent, som overtog sitationen.

Efter afspilningen af alarmopkaldet blev alle tilhørere bedt om at forlade retssalen, da anklageren skulle vise nogle billeder og videoklip af døtrene fra dagen, og det har retten tidligere besluttet skulle foregå for lukkede døre af hensyn til pigerne.

Se også: Billeder for grusomme til offentlig fremvisning i sag mod TV-clairvoyant

Da pressen og tilhørere igen blev lukket ind i retslokalet var det til synet af en grædende Graham Bishop, der formentlig har fået tårene frem efter gensynet af hans grufulde gerning.

Humpende i retten
Torsdagens retsmøde blev udsat i længere tid på grund af nogle tekniske problemer, men kørt før retssagen begyndte mødte 59-årige Graham Bishop selv op i retten med hovedet bøjet, mens han støttede sig til en enkelt krykke.

Han kunne sammen med nævningene og de mange tilhørere følge med i Søren Harbos gennemgang af sagen, hvor han som noget af det første lagde ud med at vise et billede af de to døtre. Billedet viste de to døtre i fastelavnskostumer fra et halvt år før, de ifølge tiltalten blev knivstukket af deres egen far.

Under visningen af billedet stirrede Graham Bishop stift på billedet, og det var svært at aflæse, hvilke tanker der kunne løbe gennem hovedet på ham.

Datter skulle opereres
Ved fremvisningen af billederne forklarede anklageren om den ene tvillings kroniske nyresvigt, der var årsag til, at familien hyppigt befandt sig på Rigshospitalet. Derudover forklarede han, at hun blot en uge efter overfaldet skulle have været til en undersøgelse i London, hvor det skulle vurderes, om hun kunne få foretaget en nyretransplantation.

Graham Bishop nægter sig skyldig i tiltalen. Han skal selv senere på dagen forklare sig fra vidnesskranken, hvor det forhåbentlig kommer frem, hvorfor han forsøgte at dræbe sig selv og sine døtre.

Tidligere har han gennem sin forsvarer forsøgt at blive erklæret utilregnelig i gerningsøjeblikket. Det er dog blevet afvist gennem en undersøgelse, og byretten har tidligere afvist, at han kunne få foretaget en ny undersøgelse.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere