TV: Græsk politi stormer tv-station

Tidligere ansatte, som har besat bygningen i fem måneder, blev tvunget ud

Torsdag satte græsk politi en stopper for den langvarige besættelse af det tidligere græske stats-tv, ERTs, hovedkvarter.

I næsten fem måneder har fyrede tv-medarbejdere besat deres gamle arbejdsplads i Athen-forstaden, Agia Paraskevi. De tidligere ansatte har afslået adskillige opfordringer fra regeringen om at forlade ERTs hovedkvarter.

Politiet siger, at 50 mennesker blev fjernet fra bygningen, som nu bliver overladt til tv-stationen, EDT.

Besætterne overgav sig frivilligt, men politiet måtte efterfølgende bruge tåregas mod en gruppe på ca. 200 mennesker, som dukkede op udenfor bygningen for at vise deres støtte til de tidligere ansatte indenfor.

Flere politikere var blandt de fremmødte, og en repræsentant fra det græske kommunistparti, KKE, krævede, at politiet skulle væk.

”Vi protesterer i mod politiets tilstedeværelse. Dette er en fortsættelse af den skygge, som faldt over det græske stats-tv, da det blev besluttet, at det skulle nedlægges. Vi vil have politiet til at forsvinde fra stedet,” siger Thanassis Paphilis, Parlamentarisk repræsentant, KKE.

Grækenlands konservativt ledede regering lukkede 11. juni ERT og fyrede 2700 ansatte, da der skulle spares penge.

Lokale afdelinger af ERT transmitterer fortsat uautoriserede programmer, men mange af de tidligere ansatte har fået nyt job hos tv-stationen, EDT, som overtager den nu tidligere besatte bygning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere