Ansat stukket i ryggen: Region laver undersøgelse

En ansat på en institution i Randers blev torsdag eftermiddag stukket ned. Region undersøger episoden

En 29-årig kvindelig medarbejder på det sociale bosted Askegaarden ved Randers blev sidst på eftermiddagen torsdag stukket ned med kniv af en beboer. Medarbejderen blev stukket i ryggen, men er uden for livsfare.

Regionen har nu iværksat en intern undersøgelse af episoden, oplyser Lars Boye Pedersen, leder for Askegaarden, der er et socialt bosted for udviklingshæmmede, der blandt andet er dømt for kriminalitet.

- Det er en voldsom hændelse, som berører os meget, og både personalet og de øvrige beboere er påvirket af oplevelsen, siger Lars Boye Pedersen i en pressemeddelelse.

- Jeg har allerede haft lejlighed til kort at besøge medarbejderen på hospitalet, og jeg er meget lettet over, at hun er uden for livsfare, lyder det.

Bostedet hører under området Psykiatri og Social i Region Midtjylland og er en del af specialområdet Udviklingshæmmede og ADHD.

Straks efter overfaldet blev der slået alarm til politiet, der nu varetager den videre efterforskning i sagen.

Som det er almindelig praksis ved kritiske og alvorlige hændelser i Psykiatri og Social i Region Midtjylland, er der også iværksat en intern undersøgelse af hændelsesforløbet.

Som led i bostedets procedurer ved alvorlige hændelser bliver medarbejderne tilbudt psykologhjælp.

Politiet har anholdt en 49-årig kvinde, som var domsanbragt på bostedet.

- Vi sigter hende for grov vold, og hun vil i morgen (fredag) blive krævet fængslet i et grundlovsforhør, sagde vagtchef Richard Jakobsen fra Østjyllands Politi til Ritzau torsdag aften.

Det var uvist, hvordan den anholdte stillede sig til sigtelsen torsdag aften.

Politiet kender heller ikke motivet til knivstikkeriet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere