Dyrlæge frifindes for giftdrab: Nu skal jeg hjem til min datter

Glæde og sorg i retssal 6 i Hillerød, hvor afdødes og Mette Hansens familier har fulgt proceduren

Dyrlæge Mette Hansen ønskede ikke det sidste ord, efter at aklagemyndigheden og forsvareren i formiddag var færdig med deres procedure. (Foto: Privat)l
Dyrlæge Mette Hansen ønskede ikke det sidste ord, efter at aklagemyndigheden og forsvareren i formiddag var færdig med deres procedure. (Foto: Privat)l

Dyrlæge Mette Hansen, 38, er netop blevet frifundet for at have myrdet sin mand, Esben Mose Hansen, ved at have forgiftet ham med seks forskellige dyrepræparater natten mellem den 10. og 11. december 2011 i parrets parcelhus i Blovstrød.

Efter frifindelsen var det en super glad Mette Hansen, som Ekstra Bladet talte med ved retten. Hun var på vej over i arresten for at hente sine ting.

- Nu skal jeg bare hjem til Lolland til min lille datter. Jeg skal bare komme til mig selv over et godt glas rødvin.

Men først skulle hun give pizzaer til 'gutterne' i arresten. Det havde hun lovet dem, hvis hun blev frifundet

Efter godt tre timers procedure i retten trak dommer og nævninge sig tilbage for at votere klokken ca 12. Mette Hansen selv ønskede ikke at komme med en sidste bemærkning. Hun har under hele proceduren siddet ganske stille ved siden af sin forsvarer. På tilhørerpladserne sidder hele hendes familie, ligesom der er repræsentanter fra afdøde Esbens familie.

Retsformanden forudså, at der ville gå ca halvanden time. En knappenål kunne høres falde til jorden i minutterne op til domsafsigelsen. Mette Hansen selv sidder i sin ternede skovmandsskjorte og et feminint tørklæde om halsen og kigger frem for sig. I baggrunden sidder den chefefterforsker fra Nordsjællands politi, som overbeviste anklagemyndigheden om, at Mette Hansen skulle anholdes og fremstilles i grundlovsforhør lige op til jul sidste år.

Proceduren sluttede i formiddag. Advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen trak gennem halvanden time punkt for punkt trukket perler på en snor for at overbevise nævningetinget om, at dyrlæge Mette Hansen, er en udspekuleret morder, der bevist har plantet oplysninger om, at hendes mand skulle være selvmordstruet.

Se også: Dyrlægesagen: Mord eller selvmord?

- Det er anklagemyndigheden opfattelse også efter bevisførelsen, at Mette Hansen har dræbt sin mand, og at hun fuldt ud har været klar over, hvad hun gjorde.

Det sagde advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen, inden hun gik igang med punkt for punkt at opremse alle de faktorer, som hun mener, at Mette Hansen koldt og kynisk har opbygget for at skaffe sig et alibi.

Se også: 'Giftmordet': Afskedsbrev skrevet af dyrlægens mand

Ifølge anklagemyndighedens opfattelse, var Esben Mose Hansen ikke selvmordstruet, selvom det under retssagen er kommet frem, at han har sagt, at han havde tanker om at køre ind i et træ.

Anklageren tegnede et billede af en mand, som på ingen måde havde selvmord i tankerne, men var handlekraftig og var begyndt at glæde sig til et nyt liv efter den forestående skilsmisse fra Mette Hansen.

Se også: Giftmordet: Esben kunne ikke tåle at blive forladt

- Der er ikke belæg for, at Esben skulle have planer om selvmord, sagde Marianne Gjedde-Nielsen. Samtidg pegede hun på, at de seks stoffer, som er fundet i Esben Mose Hansens blod og maveindhold er nøje afstemt til et menneske på 70 kg. Esben Mose Hansens vejede 69 kg.

Ifølge anklageren peger alt på Mette Hansen som morder, også de tekniske beviser som manglende DNA på de flasker, der blev fundet, teleoplysninger etc.

Se også: Familier splittet efter formodet giftmord

Ifølge anklagemyndigheden har Mette Hansen opbygget en historie om, at Esben var selvmordstruet.

Motivet er ifølge anklagemyndigheden bopælsretten over datteren Liv.

Mette Hansens forsvarer Peter Martin Binkenberg krævede frifindelse.

Han pegede blandt andet på det selvmordsbrev, som er fundet ved Esben. Skriftprøver har vist, at det er overvejdende sandsynligt, at Esben Mose Hansen har skrevet det.

Se også: Giftdrabet: Politiet mente, det var selvmord

- Skræksenariet for Esben var, at Mette skulle flytte til Lolland med Liv. Det var angstprovokerende for afdøde, er det kommet frem under retsagen, sagde Mette Hansensn forsvarer, som herefter gennemhullede anklagemyndigheden argumentation punkt for punkt.

1 af 2 Afdøde Esben Mose Hansen med dattern Liv, som han var bange for at miste bopælsretten over ved en skilsmisse fra Mette Hansen. (Foto: Privat)
2 af 2 Dyrlæge Mette Hansen ønskede ikke det sidste ord, efter at aklagemyndigheden og forsvareren i formiddag var færdig med deres procedure. (Foto: Privat)l
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere