Politiet har anholdt formodet knivrøver fra København

En knivstikker, der formentlig står bag flere røverier på Østerbro, er anholdt fredag aften

Den kvindelige indehaver af blomsterbutikken 'De fire årstider' blev stukket ned mandag aften. (Foto: Kenneth Meyer)
Den kvindelige indehaver af blomsterbutikken 'De fire årstider' blev stukket ned mandag aften. (Foto: Kenneth Meyer)

En 35-årig mand, der formentlig står bag et voldsomt røveri i en blomsterbutik på Nordre Frihavnsgade i København, hvor ejerne af butikken blev stukket med kniv og slået med en totenschlæger, er blevet anholdt fredag aften. Det oplyser vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Station Bellahøj til Ekstra Bladet.

Se også: Voldsom blomsterrøver fanget af overvågningsvideo

- Vi vil gerne rose offentligheden, som har været meget behjælpelige med at identificere gerningsmanden ud fra det videomateriale, vi lagde ud forleden. Det er på den baggrund, at vi her til aften har fanget ham helt udramatisk nede på Hillerødgade på Nørrebro i København, lyder det.

Flere røverier
Tommy Laursen forklarer, at den anholdte mand er kendt af politiet, og at de nu er i gang med en masse tekniske undersøgelser. Den 35-årige vil blive sigtet for røveri af særlig farlig karakter og fremstillet i dommervagten lørdag.

Se også: Kvinde stukket med kniv på Østerbro i København

Pågribelsen skete efter et tip fra en læser af Ekstra Bladet, som havde genkendt ham på en overvågningsvideo og vidste, hvor han holdt til.

Se også: Politiet jagter serierøver efter knivstik

Politiet kan ikke udelukke, at det er den samme mand, som også står bag et røveri i en anden blomsterbutik på Østerbrogade i mandags, hvor den 48-årige indehaver af butikken 'De fire årstider', blev stukket i maven. Hun blev kørt med politieskorte til Rigshospitalet, hvor hun blev opereret for sine skadet. Også en ansat i en frisørsalon på Vennemindevej blev onsdag truet med kniv til at udlevere penge. Alle overfald er sket indenfor to uger.

Se også: Blomsterhandlere stukket med kniv

- Det er klart, at den fremgangsmåde, der er brugt i de to andre røverier gør, at vi tænker, at det kan være samme gerningsmand. Men det er naturligvis noget vi vil undersøge, siger Tommy Laursen og fortsætter:

- Vi håber virkelig, at denne anholdelse vil genskabe noget tryghed for de små virksomheder på Østerbro.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere