Spiddet storm-offer fortsat i koma

Tilstanden for den 32-årige kvinde fra Brøndby, der under stormen mandag i sidste uge blev spiddet af en fire meter lang trælægte, er endnu ikke kommet til bevidsthed, oplyser et familiemedlem

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Den 32-årige kvinde, der blev hårdt kvæstet under stormen mandag i sidste uge, er fortsat ikke kommet til bevidsthed.

- Hun bevægede sig lidt her til morgen, ligesom vi synes at øjnene var en lille smule åbne i et kort øjeblik, men ellers er tilstanden uændret, siger et familiemedlem til Ekstra Bladet.

Kvinden blev ramt af en trælægte under det voldsomme uvejr. Den trængte ind i kvinden i brysthøjde og gik ud gennem bækkenet.

Se også: Gennemboret af lægte: Nu er hun på operationsbordet

Den 32-årige, som er mor til to børn på tre og syv år, har siden været indlagt på Rigshospitalets Traumecenter.

- Lægerne håber, ligesom vi, at hun snart vågner af sig selv. De har den opfattelse, at når hun ligesom prøver at komme ud af komaen, så stiger både blodtryk og puls så meget af overbelastning, at de er nødt til at give hende sovemedicin igen, siger familiemedlemmet.

Lægten blev fjernet under en operation umiddelbart efter ulykken og kvinden har været gennem flere større indgreb.

Familien er på hospitalet, men er blevet bedt om hverken at tale sammen eller til den 32-årige, da det kan påvirke situationen negativt.

- Man har fundet et rehabiliteringscenter, som hun kan overføres til, når hun er vågnet og man har gennemgået en række undersøgelser. Indtil da kan vi ikke gøre andet. Derfor fokuserer vi nu på mere konkrete til, siger familiemedlemmet til Ekstra Bladet.

Se også: Kvinde i livsfare: Ramt af flyvende træstykke

Der er også god grund til at få løst de praktiske problemer.

- Vi fik - mod vores forventning - ikke tilbudt nogen form for krisehjælp. Det har hendes børn og hendes mand ellers god brug for, så det har vi selv måttet ordne efterfølgende, fortæller familiemedlemmet.

Kvindens mand og børn bor midlertidig hos mandens søster. De kan ikke komme tilbage til den smadrede lejlighed, som er fuldstændig ubeboelig efter stormens rasen.

- Og børnene vil heller ikke tilbage dertil. Den ældste af dem var vidne til moderens ulykke og han har bestemt ikke lyst til at bo det samme sted. Indtil nu har vi imidlertid ikke fået meget hjælp til at finde et andet sted at bo, siger familiemedlemmet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere