Prøveløsladt røver sigtet: Stak tre blomsterhandlere ned

Han kom på fri fod for blot en måned siden. Nu er 36-årig fængslet for to blodige røverier mod blomsterhandlere

Den 48-årige indehaver af blomsterbutikken 'De Fire Årstider' på Østerbrogade fik fem voldsomme knivstik i maven foruden knivstik i begge lår og på hænderne. (Foto: Kenneth Meyer)
Den 48-årige indehaver af blomsterbutikken 'De Fire Årstider' på Østerbrogade fik fem voldsomme knivstik i maven foruden knivstik i begge lår og på hænderne. (Foto: Kenneth Meyer)

To blodige røverier mod blomsterhandlere på Østerbro i København var tæt på gå helt galt, da knivrøveren gik amok og stak de to indehavere og den enes hustru med en stor køkkenkniv.

Det gik værst ud over den 48-årige indehaver af butikken 'De 4 Årstider' på Østerbrogade 226, der under røveriet i mandags fik fem tre centimeter brede knivstik i maven, et knivstik i hvert lår og kraftige afværgelæsioner på hænderne. Hun fik luft i bughulen og måtte akut opereres.

Det kom frem i Københavns dommervagt, hvor en 36-årig netop prøveløsladt røver blev varetægtsfængslet i 25 dage, sigtet for de to livsfarlige røverier.

Han nægter sig skyldig, og afviste at udtale sig i dommervagten. Han blev anholdt i går på sin 36 års fødselsdag efter tip fra en læser af Ekstra Bladet, der havde genkendt ham på en overvågningsvideo, og som vidste, hvor han holdt til.

Genkendt af fængselsbetjente
Samtidigt blev den 36-årige genkendt af flere fængselsbetjente fra afdeling B2 i Vridsløselille Statsfængsel, hvor den 36-årige afsonede sin seneste dom på to år og tre måneder for blandt andet knivrøveri mod en bager på Østerbro. Han blev prøveløsladt den 8. oktober med 78 dage i reststraf.

Den 36-årige blev anholdt i går kl. 16.45 på Mændenes Hjem i Hillerødgade, og hos ham fandt politiet blodplettet tøj, der nu undersøges for dnaspor fra ofrene samt flere identitetskort, der lå i den taske med 2000 kr., som blev røvet fra den hårdt kvæstede blomsterhandler på Østerbrogade. Politiet fandt også en stak Euroflorist gavekort, som røveren tog med sig.

Den 36-årige kom ind i dommervagten indhyldet i et stort beige uldtæppe, et joggingsæt og maosko. - Jeg har det ikke så godt. Politiet har taget alt mit tøj, sagde han, men mælede ellers ikke et ord i retten.

Se også: Politiet har anholdt formodet knivrøver fra København

Politiet efterforsker nu, om han kan sættes i forbindelse med andre knivrøverier mod butikker i København, blandt andet mod en frisørsalon på Vennemindevej, Østerbro, i onsdags.

Kunne ikke åbne kassen
Det første knivoverfald skete den 24. oktober i 'Paradis Blomsten', Nordre Frihavnsgade 18 kl. 17.28, da en mand, der tidligere på dagen havde været i butikken uden at købe noget, kom ind med en stor kniv og en metalstang og råbte: - Hvor er pengene ?

Røveren gik løs på indehaveren med kniven, og han fik tre stiksår i hænder, arme og skulder og blev slået i hovedet med stangen. Hustruen skreg, da hendes mand blev overfaldet, og i forsøget på at hjælpe ham sparkede hun røveren over benet.

Se også: Voldsom blomsterrøver fanget af overvågningsvideo

Det fik røveren til at skubbe kvinden omkuld på gulvet, hvor han stak ud efter hende flere gange og ramte hende en gang i venstre baglår. Han forsøgte at flå kasseapparatet op, men det lykkedes ikke og i vrede ragede han alt ned fra disken før han flygtede uden penge.

Da politiet kom frem lå blomsterhandleren blødende på fortovet foran butikken, mens hustruen lå på gulvet ved kassen. Tililende forsøgte at stoppe blødningerne med håndklæder.

Fik opereret knivspids ud
På Rigshospitalet fik blomsterhandleren opereret en to centimeter lang knækket knivspids ud af sin skulder.

Røveren blev filmet af et overvågningskamera på et pizzeria, da han gik frem og tilbage ved blomsterbutikken før han gik ind og lidt efter kom løbende ud. Blomsterhandleren og hans hustru har genkendt røveren på overvågningen.

Se også: Politiet jagter serierøver efter knivstik

Ifølge sigtelsen slog den 36-årige igen til den 4. november mod blomsterbutikken 'De 4 Årstider'. Den 48-årige indehaver har forklaret, at hun var ved at lukke efter en stille dag og gik på toilettet. Da hun kom ud stod røveren, en narkomantype, i baglokalet bevæbnet med en stor kniv med orange-gult skæfte og en bore/skruemaskine.

- Hvor er pengene ? spurgte han og kvinden forsøgte instinktivt at flygte fra baglokalet og ud i butikken. Men da hun forsøgte at komme forbi røveren stak han hende flere gange med kniven og hun faldt blødende om på gulvet.

Han tog hendes taske, hvor der lå en bæltetaske med 2000 kr. samt to sygesikrings og vaccinationskort på indehaverens datter, kørekort og dankort.

Inden røveren flygtede beordrede han til hårdt sårede blomsterhandler til at blive liggende på gulvet. Da politiet kom frem havde den 48-årige kvinde blod over hele kroppen og stod chokeret og holdt sig for maven. Hun havde også knivstik i lårene og afværgelæsioner på hænderne efter kampen med røveren.

Se også: Blomsterhandlere stukket med kniv

Den 36-årige kærede ikke varetægtsfængslingen i 25 dage. I 2008 fik han ni måneders fængsel for tyveri, 2009 fik han to års fængsel for røveri og tyveri og i 2012 to år og tre måneder for blandt andet røveri.

1 af 2 Røveren blev fanget af overvågningen på et pizzeria. (politifoto)
2 af 2 Den 48-årige indehaver af blomsterbutikken 'De Fire Årstider' på Østerbrogade fik fem voldsomme knivstik i maven foruden knivstik i begge lår og på hænderne. (Foto: Kenneth Meyer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere