Truede med knust flaske på Christiansborg

Asylansøger truede med knust flaske i gården på Christiansborg


Vis stort kort

To dage efter at han søgte asyl i Danmark, blev en 23-årig libyer anholdt for røveri af en Nokia smartphone, hvor han truede en forfølger med en knust flaske i Prins Jørgens Gård på Christiansborg.

- Jeg havde brug for penge, forklarede den 23-årige i Københavns dommervagt, hvor han blev varetægtsfængslet for 25 dage.

Han tilstår tyveriet af Nokia-telefonen, men benægter, at han truede nogen for bringe den stjålne telefon i sikkerhed - hvilket er røveri.

Den 23-årige misbruger kokain, og skulle bruge penge til narkotika. Han kom til Danmark for fire dage siden fra Libyen

- Jeg havde mange konflikter i Libyen, så jeg var nødt til at flygte, forklarede den 23-årige via arabisk tolk i dommervagten. Og i onsdags søgte han så om asyl i Danmark.

Fredag aften var han på værtshuset 'The Dubliner' på Strøget, hvor han stjal en Nokia smatphone fra en kvindelig gæst. Hun råbte op, og fik hurtig hjælp af en kvik afrikansk mand, der fulgte efter tyven til Højbro Plads og Prins Jørgens Gård.

Ifølge vidnet knuser tyven en flaske og truer ham med spidsen til at holde sig væk. Men forfølgeren giver ikke op, han holder sig blot på afstand og råber til en anden mand, at han skal stoppe tyven. De to vidner får hjælp af en civil politimand, der får anholdt mobiltyven.

Under flugten smed han mobilen fra sig, men den blev fundet af politiet sammen med et cover i Prins Jørgens Gård og den knuste flaske.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere