Sprang på betjente, der ville forhindre selvmord

36-årig gik amok i detentionen. Fængslet for vold og trusler mod politiet

Retten i Lyngby har i dag varetægtsfængslet en 36-årig mand for vold og dødstrusler mod fire politfolk, der tidligt søndag morgen ville forhindre, at manden hængte sig i sin trøje i detentionen på Helsingør politistation.

Efter fængslingen blev han kørt på psykiatrisk skadestue, fordi han i retten var meget ked af livet.

Han blev stoppet af en politipatrulje ved 01-tiden i nat i Stengade i Helsingør, hvor han gik rundt med et baseball-bat under jakken. Han følte sig angiveligt truet af nogen personer, som havde stjålet hans hund. Han satte sig voldsomt til modværge og fik peberspray før det lykkedes betjentene at anholde ham med assistance fra kolleger.

Den 36-årige har selv forklaret, at han var 'fuld og dum'. I detentionen faldt han ikke i søvn, men var urolig og råbte og skreg hele natten. Kl. 5.20 i morges så vagthavende, at han tog sin trøje af og bandt den om halsen og strammede til i selvmordshensigt.

Han satte sig i vindueskarmen, men da fire betjente blev sendt ned i cellen, sprang han fra vindueskarmen og slog og sparkede løs mod betjentene, som dog fik ham passificeret uden nogen kom til skade. Politiet tog en del af hans tøj for at undgå et nyt selvmordsforsøg.

I grundlovsforhøret kunne den 36-årige ikke huske, at han havde truet med at slå politifolkene ihjel.

Han er tidligere dømt for vold mod politiet, og var prøveløsladt. Den nye sigtelse for vold og trusler kom kun en måned før, at hans prøvetid ville være udløbet.

Den 36-årige har forklaret, at han synes politiet var voldsomme mod ham under anholdelsen i Helsingør og derfor ville han hævne sig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere