De blev stukket ned af 'blomster-røver'

Ægtepar blev stukket ned under et røveri i deres blomsterbutik. Hustruen sparkede røveren, der huggede løs med kniven på hendes mand

Blomsterhandleren Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi, 58, fik opereret en brækket knivspids ud af skulderen. Også en sene er skåret over. Hans kone Eti, 52, fik et knivstik i låret, da hun ville redde sin mand. Parret har drevet blomsterbutikken i 10 år. (Foto: Rumle Skafte)
Blomsterhandleren Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi, 58, fik opereret en brækket knivspids ud af skulderen. Også en sene er skåret over. Hans kone Eti, 52, fik et knivstik i låret, da hun ville redde sin mand. Parret har drevet blomsterbutikken i 10 år. (Foto: Rumle Skafte)

– Det eneste, jeg kunne gøre, var at sparke ham over benet. Ellers havde han slået min mand ihjel.

Godt to uger efter et blodigt røveri i blomsterbutikken Paradis Blomsten på Østerbro i København, er Eti Sharif Zadeh Abdi, 52, og hendes mand Zeinolabedin, 58, stadig mærkede på krop og sjæl.

Ægteparret blev stukket ned 24. oktober af en desperat knivrøver, som ifølge politiet i mandags stak den 48-årige kvindelige indehaver af blomsterbutikken De 4 Årstider halvt ihjel med fem knivstik i maven.

Se også: Prøveløsladt røver sigtet: Stak tre blomsterhandlere ned

Det iranske ægtepar, som har drevet Paradis Blomsten i ti år, er nødt til at holde butikken lukket, fordi Zeinolabedin ikke kan bruge sin arme endnu efter tre knivstik – og derfor hverken kan købe ind på Grønttorvet eller køre varebilen. Hans hustru har svært ved at stå op efter et dybt knivstik i venstre lår.

– Jeg tør heller ikke være i butikken alene. Jeg er stadig angst. Jeg håber, min mand snart bliver rask, så vi kan åbne butikken, siger Eti til Ekstra Bladet.

Glade for anholdelsen

Ægteparret er glade for, at en 36-årig prøveløsladt røver i går blev varetægtsfængslet for de to blodige ’blomsterrøverier’. Parret stod og plejede blomster, da røveren kom ind i butikken 24. oktober kl. 17.28 bevæbnet med en stor kniv og en jernstang.

– Hvor er pengene?, råbte han og gik direkte løs på mig med kniven og stak mig i på armene, hænderne og skulderen og slog mig i hovedet med jernstangen, fortæller Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi.

Se også: Voldsom blomsterrøver fanget af overvågningsvideo

– Min kone troede, han ville slå mig ihjel. Så hun sparkede ham over benet, fortæller blomsterhandleren.

– Det var det eneste, jeg kunne gøre. Jeg var bange, og det var godt, jeg gjorde det. Ellers var det gået rigtig galt med min mand, siger Eti, der blev skubbet omkuld på gulvet af røveren.

Hun krummede sig sammen og forsøgte at beskytte sit hoved, da røveren flere gange stak ud efter hende og ramte hende i låret. Hun råbte, at han bare skulle tage pengene fra kassen. Men han fumlede med kasseapparatet og kunne ikke få det op. I vrede ragede han alt fra disken ned på gulvet og flygtede.

Knivspids i skulderen
Imens var Zeinolabedin løbet ud på fortovet for at råbe på hjælp. Da politiet kom, fandt de ham blødende foran butikken, mens hustruen lå på gulvet ved kassen.

Zeinolabedin blev opereret i skulderen, hvor lægerne fandt en to centimeter lang brækket knivspids. En sene var desuden skåret over. Blomsterhandleren var indlagt i 11 dage og har stadig svært ved at bruge sine hænder.

– Han havde en kniv og en jernstang. Hvad skulle vi gøre? Han kunne bare have taget pengene; men han var meget aggressiv og voldelig, siger Zeinolabedin.

1 af 2 Overvågning fra et pizzeria fældede den formodede 'blomsterrøver', en prøveløsladt 36-årig, der blev fængslet i går. (politifoto)
2 af 2 Blomsterhandleren Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi, 58, fik opereret en brækket knivspids ud af skulderen. Også en sene er skåret over. Hans kone Eti, 52, fik et knivstik i låret, da hun ville redde sin mand. Parret har drevet blomsterbutikken i 10 år. (Foto: Rumle Skafte)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere