Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt

Udstødte Bandidos-rockere i Næstved i konflikt med tidligere rockerbrødre

Godt halvdelen af Rødovre Stationcenter nedbrændte, mens den anden halvdel er svært skadet. Politiet vurderer det samlede økonomiske tab til mange millioner.(Foto: Jens Dresling)
Godt halvdelen af Rødovre Stationcenter nedbrændte, mens den anden halvdel er svært skadet. Politiet vurderer det samlede økonomiske tab til mange millioner.(Foto: Jens Dresling)

En voldsom brand i Rødovre Stationscenter kan ifølge kilder knyttes til et konfliktscenarie mellem medlemmer fra en tidligere Bandidos-afdeling i Næstved og nuværende medlemmer af Bandidos.

Den tidligere Næstved-afdeling går ifølge politiet under navnet Westside Nation.

Se også: Voldsomt rockeropgør ulmer i Næstved

Natten til 3. oktober raserede en voldsom brand stationscentret, der ligger ved Rødovre S-togsstation, hvor godt halvdelen af bebyggelsen nedbrændte.

Godt to uger senere, 17. oktober, meldte Vestegnens Politi ud, hvordan den foreløbige efterforskning påviste, at branden var påsat. Samtidig beskrev politiet, hvordan branden begyndte i en tatovørbutik, der lå i centret.

Se også: Butiksejer lover dusør: Mistede alt i påsat storbrand

Den nordlige del af centret brændte fuldstændigt ned, mens den sydlige del blev beskadiget. Alle centrets butikker led alvorlige skader.

Det samlede økonomiske tab er endnu ikke opgjort. Men Vestegnens Politi vurderer foreløbig, at der formentlig er tale om et større millionbeløb.

Ejer nægter rockerkenskab
Over for Ekstra Bladet benægter tattoo-butikkens ejer, Michael Dam, at hans butik har forbindelse til Bandidos.

– Det kan ikke passe. Det er min butik. Der må være tale om en anden shop, siger han.

Se også: Påsat brand i tatovørshop lagde butikscenter i ruiner

Ikke desto mindre fastholder kilder med indsigt i miljøet, hvordan branden er den foreløbige kulmination i en konflikt mellem nuværende og tidligere Bandidos-rockerem ned tilknytning til den nu lukkede Bandidos-afdeling i Næstved.

Se også: To Bandidos-afdelinger smider vestene

Af hensyn til egen sikkerhed er kilderne anonyme.

Se også: Voldsom brand i Rødovre Stationscenter

28. juni beskrev Ekstra Bladet, hvordan to Bandidos-afdelinger samlet smed rygmærkerne. Den ene var Næstved-afdelingen, Bandidos Westside.

Frem til bruddet havde der gennem en længere periode været voldsomme spændinger, hvor især Næstved-afdelingen havde været på direkte kollisionskurs med klubbens landsledelse, det såkaldte Bandidos National.

Flere af de frafaldne er dog vendt tilbage. Blandt dem en rocker kaldet ’Den Lille’, og kilder beskriver, hvordan han har haft sin gang i den nu nedbrændte tattoo-butik i Rødovre Stationscenter.

Det eskalerende konfliktbillede står især mellem de frafaldne og dem, der valgte at vende tilbage til Bandidos.

Politiet: Ingen kommentarer
– Der pågår en efterforskning og derfor vil jeg ikke kommentere jeres oplysninger, siger Charlotte Skovby, drabschef og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, Vestegnens Politi.

Om mulige gerningsmænd siger hun:

– Vores efterforskning er stadig rettet bredt, tilføjer hun.

Flere attentatforsøg med ild
Den påsatte brand i Rødovre Stationscenter står ikke alene. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der på det seneste været yderligere mindst to forsøg på ildspåsættelse i en verserende konflikt.

Ifølge oplysningerne har der været forsøg på brandstiftelse i et Bandidos-relateret hus i Vordingborg, ligesom også et rockerhus i Haslev på Midstsjælland har været forsøgt nedbrændt.

Episoderne har fundet sted inden for de seneste 14 dage. Ved begge lejligheder blev det ved forsøget. Ingen personer er kommet noget til, ligesom der ikke er sket synderlig skade på bygningerne.

I Haslev blev ilden fosøgt antændt med en molotov-cocktail. Men her døde ilden ud, før den fik fat, og i Vordingborg lykkedes det tilsyneladende at nedkæmpe ilden uden brandvæsnets hjælp.

Begge steder formodes udbrydergruppen fra Næstved at stå bag. Det vurderer kilder med indsigt i miljøet.

1 af 3 Natten til 3. oktober hærgede en påsat brand Rødovre Stationscenter. Ifølge kilder er attentatet knyttet til en verserende rockerkonflikt. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Det er denne Westside Nation-rockerborg på Præstøvej i Næstved, borgerne ikke må nærme sig (Foto: Per Rasmussen)
3 af 3 Godt halvdelen af Rødovre Stationcenter nedbrændte, mens den anden halvdel er svært skadet. Politiet vurderer det samlede økonomiske tab til mange millioner.(Foto: Jens Dresling)