Sådan dræbte han tre rock-konkurrenter i jalousi

Tragedien i New York: Forsmået bassist skød sine tidligere venner en for en

Drabsmanden Ali Akbah Muhammadi Rafie var ikke medlem af Yellow Dogs, men kom i miljøet. (Privatfoto)
Drabsmanden Ali Akbah Muhammadi Rafie var ikke medlem af Yellow Dogs, men kom i miljøet. (Privatfoto)

Øjensynligt lå der jalousi og bitterhed bag den veritable mordturné, som en falleret iransk bassist kastede sig ud i natten til mandag i New York.

Se også: Smidt ud af band: Dræber tre og sig selv

29-årige Ali Akbah Muhammadi Rafies blodige forehavende sluttede først, da han døde for egen hånd på taget af et hus i Brooklyn.

På etagerne nedenunder lå ligene af tre andre iranske musikere, som var faldet for drabsmandens skud.

På flugt fra ayatollaher
Sagen hensatte i går New Yorks miljø af iranske eksilkunstnere i chok.

To af de dræbte musikere, brødrene Arash og Soroush Farazmand, var medlemmer af indie-bandet Yellow Dogs, der kæmpede hårdt for at komme frem på den amerikanske musikscene.

Gruppen havde tidligere medvirket i dokumentarfilmen 'No One Knows About Persian Cats', som ifølge New York Daily News vandt en pris på Cannes-festivalen 2009.

Filmen viste den musikalske undergrundsscene i ayatollahernes Teheran. Bagefter brændte jorden under Yellow Dogs-medlemmerne, der sidste år fik politisk asyl i USA.

Smidt ud som tyv
Gruppens bopæl på 308 Maujer Street i Brooklyn fungerede som en slags kollektiv og hangout for andre iranske kunstnere og musikere, herunder bandet Free Keys.

Drabsmanden Ali Akbah Muhammadi Rafies var modsat tidligere oplysninger aldrig medlem af Yellow Dogs, men har derimod haft tilknytning til Free Keys. Han blev smidt ud af sidste år, fordi han stjal fra sine rock-kammerater.

- Han prøvede at komme tilbage i bandet. Han dukkede op til koncerter og prøvede at overbevise dem om, at han skulle med igen, siger en politikilde ifølge Daily News.

Sprang fra tag til tag
Den 29-årige iraner kom til USA for to år siden på et midlertidigt arbejdsvisum og boede i Queens, få kilometer fra kunstnerkollektivet.

Hvad der skete i den forsmåede bassists hoved natten mellem søndag og mandag, kan der kun gisnes om.

Sikkert er imidlertid, at hans skaffede sig adgang til eks-vennernes hus ved at hoppe over fra taget på en naboejendom. Her efterlod han en guitarkasse, som formentlig var blevet brugt til at transportere drabsvåbnet, en .308 kaliber halvautomatisk sportsriffel.

Nådesløst likvideret
Det første dødsoffer, performeren og forfatteren Ali Eskandarian, 35, blev skudt og dræbt gennem et vindue fra tagetagen på tredje sal.

Inde i bygningen dræbte Rafie derefter Yellow Dogs' trommeslager Arash Farazmand, 28, i hans soveværelse med et skud i brystet.

På etagen nedenunder lå broren, guitaristen Soroush Farazmand, 27, i sengen og lyttede til musik fra sin bærbare. Derfor hørte han ikke skuddene, men blev nu selv nådesløst likvideret.

Bad for sit liv
En fjerde beboer på 22 år blev såret af skud i skulder og albue, inden riffelmanden kom i håndgemæng med først et besøgende par, som havde lejet et værelse, og siden et medlem af sit gamle band Free Keys.

Denne mand, Pooya Husseini, havde skjult sig i et skab og bad Rafie skåne hans liv. Ofret fik fat i våbnet, hvorefter morderen afgav adskillige skud uden at ramme, oplyser vicekommissær John McCathy fra New Yorks Politi til flere medier.

Til slut løb Rafie tilbage på tagterrasen, hvor han satte geværet til kinden og dræbte sig selv med et skud gennem hovedet.

Reddet af tilfældigheder
To andre medlemmer af Yellow Dogs boede også i huset, men forsangeren Obash Karampour, 24, undgik sin skæbne, fordi han var på job som bartender på Manhattan. Gruppens bassist Koory Mirzeai, 26, opholdt sig hos en kæreste, mens vennerne blev dræbt.

- Vi takker alle for jeres bønner og kondolencer. Vi fatter stadig ikke tragedien. R.I.P Arash Farazmand og Soroush Farazmand, skrev de to overlevende i går på Yellow Dogs' Facebook-side.

Ifølge New York Times spillede det hårdt ramte band dels punk, dels garagerock og dels deres helt egen stil.

Free Keys, som morderen Rafie tilhørte en tid, havde sværere ved at få succes. De kunne godt lide at feste igennem og savnede Yellow Dogs' gejst og ambitioner, skriver avisen.

1 af 5 Den 29-årige iraner døde til slut for egen hånd. Han kom til USA i 2011 på et midlertidigt arbejdsvisum. (Privatfoto)
2 af 5 Sangeren og digteren Ali Eskandarian optræder her i 2008 på Joe's Pub på Manhattan. Han døde også i kollektivet i Brooklyn. (Foto: AP/Henny Ray Abrams)
3 af 5 Bandet Yellow Dogs kom til USA i 2010 på flugt fra det iranske præstestyre. deres jagt på friheden fik en blodig afslutning. Fra venstre: "Koory" Mirzaei, 'Obash' Karampour, Arash Farazmand and Soroush Farazmand. (Foto: AP/Danny Krug)
4 af 5 Politi på gaden ved huset på 308 Maujer Street, hvor massakren foregik. (Foto: AP/Seth Wenig)
5 af 5 Drabsmanden Ali Akbah Muhammadi Rafie var ikke medlem af Yellow Dogs, men kom i miljøet. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere